Sinan HARMANCI / AMASYA, () - AMASYA’nın Gümüşhacıköy İlçesi'nde geçirdiği beyin kanaması sonucu vefat eden emekli 71 yaşındaki Mehmet Duran Kökçü'nün organları ailesi tarafından bağışlandı. Kökçü'nün böbrekleri ve karaciğeri, nakil bekleyen 3 hastaya umut oldu.
Amasya'da geçirdiği beyin kanaması sonucu Sabuncuoğlu Şerafettin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan emekli Mehmet Duran Kökçü'nün bu sabah beyin ölümü gerçekleşti. Mehmet Duran Kökçü'nün doktor oğlu Cemal Kökçü ve ailesi organlarını bağışladı. Kökçü'nün uzman ekipler tarafından alınan karaciğeri Adana'ya, böbreklerden biri Ankara diğeri de İstanbul'a gönderildi.
DOKTOR OĞLU: O DA BAĞIŞLAMAK İSTERDİ 
Doktor Cemal Kökçü, babasının kalp rahatsızlığı bulunduğunu belirterek şunları söyledi:
"5 gün önce aniden beyin kanaması geçirdi. Apar topar yoğun bakıma alındı. Umutla bekledik ama beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümü gerçekleşince kendim de ortopedi uzmanıyım. Buradaki arkadaşlarımız organ nakli konusundaki fikrimizi sordu. Biz de olumlu baktığımızı belirttik. Babam da yaşadığı dönemde organlarını bağışlamak isterdi. Organları toprağa gideceğine birilerine can olmasını, umut olmasını arzu ederdi. O yüzden böyle bir karar verdik. İnşallah organları başkalarında hayat bulur." 
FOTOĞRAFLI