Bodrum Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısında verilen bir önergeyle gündeme alınan cemevinin ibadethane sayılması ve yapımının belediye tarafından gerçekleştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Bodrum Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısında sekiz gündem maddesine yer verildi. Toplantıda Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyeleri tarafından verilen iki önerge de kabul edilerek görüşüldü. Önergelerden biri cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi ve yapımının Bodrum Belediyesi tarafından üstlenilmesiyle ilgiliydi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon dahil olmak üzere çok sayıda meclis üyesinin imzaladığı "İlçemizde yaşayan Alevi vatandaşlarımızın inanç özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması, ibadet yeri olarak kabul ettikleri cemevlerine de diğer ibadet yerlerine sağlanan imkanların sağlanarak evrensel olan inanç özgürlüğü konusunda yapılan ayrımcılığın ortadan kaldırılmasının gerektiğine olan inancımız nedeniyle, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 2 Aralık 2014 tarihli kararı ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 14/b maddesi, 15/a maddesi ve 15. Maddenin 5. Fıkrasının son cümlesi uyarınca cemevlerinin ibadet yeri sayılması, Belediye tarafından yaptırılması ve diğer ibadet yerlerine tanınan haklardan yararlanmaları" şeklindeki önerge, oy birliğiyle kabul edildi.
Alınan karar öncesinde ve meclis toplantısı sonrasında konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon; "Daha önce başlayan bu çalışmayı hızlı bir şekilde tamamlamak istiyoruz. Çünkü örnek olmamız lazım. Madem Bodrum Türkiye’nin en medeni, en aydınlık insanlarının yaşadığı bir bölge, hızlıca bunu yapmalıyız. Bu kararın aslında daha önce alınması gerekirdi. Dünya barış topluluğu şeklinde yaşanılan Bodrum’da bu geç kalınmış bir karardır. Bu kararın geç alınması, bizim de bir ayıbımız ve bunu kabullenmek lazım. Bu kararımızın asıl amacı cemevimizi açmak. Dikkat ettiyseniz önergede ‘Bodrum Belediyesi tarafından yaptırılması’ ibaresini ekledik ve bunu oylamaya sunduk. Şimdi hızlı bir şekilde o yeri faaliyete geçireceğiz. Karar, herkese hayırlı olsun" dedi.
Toplantıya katılan vatandaşlar da alınan kararı uzun süre alkışlayarak destekledi. Toplantıya katılan Alevi Dedesi Mustafa Eyidoğan ve Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın ise Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a teşekkür etti.