Darende Güldeste Derneği tarafından yürütülen, Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Bilinçli Gelecek, Bilinçle Gelecek” projesinin eğitim seminerlerinden olan Ahlaki Gelişim 3 semineri, İnönü Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Fethullah Zengin’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Kutlu Doğum Haftası’nın içinde bulunduğu Nisan ayına denk gelmesi dolayısıyla seminerde Hz. Muhammed’in (AS) gençlere olan bakış açısı ve onlara verdiği değer anlatıldı. Yrd. Doç. Fethullah Zengin, katılımcılara “Hz. Muhammed (AS) ve İdeal Genç” başlığı altında önemli bilgiler verdi.
Hz. Muhammed’in (AS) gençlere çok önem verdiğini ifade eden Fethullah Zengin, “Hz. Ali (RA) çocuk yaşta İslamı seçmiş ve efendimiz birçok işinde onu genç yaşına rağmen sorumlu kılmış ve ‘Çocuktur yapamaz’ düşüncesine kapılmamıştır. Yine Resulullah (AS) Bizans üzerine gönderdiği orduya henüz 17 yaşında olan Usame bin Zeydi’yi(RA) komutan olarak tayin etmiştir. Efendimizin bu eğitim metodunu kullanarak gençlere değer verdiğimizi hissettirmeliyiz. Genç kardeşlerimize sorumluluk verip onları hayata hazırlamalıyız. Gençlere illa şunu yap, bunu yap demeden yaşantımızla onlara örnek olup, onları topluma ve ülkeye fayda sağlayan bireyler haline getirmeye çalışmalıyız. Gelecek yıllar genç nesillerin elinde olacağı için gençlerin pozisyonunun ve eğitiminin geleceğimizi etkileyeceği yadsınamaz bir gerçektir. Güldeste derneği gibi sivil toplum kuruluşları düzenledikleri bu tür projeler ile gençlere değer verdiklerini gösterip onların zararlı alışkanlıklar edinmelerini ve ahlaken bozuk yetişmelerini engellemeye çalışmaktadır. Bu tür faaliyetleri önemsiyorum ve katkısı olan kamu kurumlarına ve bu işin arka planında emek sarf eden kardeşlerime teşekkür ediyorum “ dedi.