Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden 102 kişi, Antalya’da Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından mumlarla anıldı.
Ankara’daki bombalı terör saldırısı Antalya’da protesto edildi. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri platformu üyeleri, patlamada hayatını kaybeden 102 kişi için saygı duruşunda bulundu. ‘Acımız da büyük öfkemiz de, yastayız, isyandayız’ pankartı açan grup, patlamada hayatını kaybedenlerin isim ve fotoğraflarının yazılı olduğu pankartı da yere serdi. Grup, mumlarla yere barış işareti yaptı. ‘Barış Şehitleri Ölümsüzdür’ sloganları atan grup, ardından fotoğrafların etrafındaki barış işaretinin mumlarını yaktı.
Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu adına konuşan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden 102 kişiyi rahmetle andıklarını söyledi.
Ankara’da ölenlerin, mühendis, öğretmen,makinist kısacası emekçi olduğunu söyleyen Öztürk, “Arkadaşlarımız oraya barışa sahip çıkmak için toplanmıştı. Emekçilerin ve ezilenlerin barışa ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Barışın olmadığı ülkede akıl ve sağduyu kaybolur. Biz emek ve meslek örgütleri olarak arkadaşlarımızın anısını ve mücadelesini yaşatmak için her zaman bir arada ve omuz omuza olacağız. Yastayız, isyandayız, unutmayacağız, unutturmayacağız. Katiller hesap verecek, katillerden hesabı emekçiler soracak” diye konuştu.
Konuşmaların ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, olaysız dağıldı.