Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili bir kutlama mesajı yayınladı.

"Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesiyle millet egemenliğine dayalı bir rejim kurmanın heyecanını 98 yıl sonra aynı şekilde yaşadığımızı belirten Prof. Dr. Ceylan, şu ifadeleri kullandı; "23 Nisan günü Türk Milleti için sadece çocuklara armağan edilmiş bir gün olmamakla birlikte bağımsızlığa duyduğumuz bağlılığın, esarete göstermiş olduğumuz tepkinin, millet egemenliğine karşı vazeçilmez sadakâtimizin de günüdür. Ay yıldızın, Anadolu’nun kalbinde vatan ve millet sevgisiyle özgürlük ve tam bağımsızlık duygularının zirve yaptığı gündür.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren millî bir bayramımızdır. Bu bayram, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği tarihî bir gün, diğer taraftan “yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı” çocuklarımız için bir şenliktir.

Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram, dünya çocukları arasında da sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve bütün insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmaktadır. Bu vesileler ile Güneş Vakfı ailesi olarak bizlerde başta onurlu geleceğimiz olan çocuklarımızın olmak üzere, aziz milletimizin ve bütün dünya çocuklarının bu özel gününü kutluyoruz."