Kayseri Küçük Millet Meclisi Mayıs ayı toplantısı yapılırken, toplantıda CHP, MHP ve Anadolu Partisi Milletvekili adayları yer aldı. Toplantıda konuşan MHP Grup Başkanvekili ve milletvekili adayı Yusuf Halaçoğlu, “Türkiye’nin çektiği en büyük sorunlardan birtanesi hukuk sistemimizin doğru olmamasıdır” dedi.
Kocasinan Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya, MHP Grup Başkanvekili ve milletvekili adayı Yusuf Halaçoğlu, CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, CHP Milletvekili adayı Ayhan Gülsoy, Anadolu Partisi Milletvekili adayı Oluş Molu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan MHP Grup Başkanvekili ve milletvekili adayı Yusuf Halaçoğlu, “Aslında ülkemizde 4 önemli problem var. Bunlardan birtanesi hukuk sistemimiz. En başta gelen konulardan birtanesi budur. İkinci insan hakları, üçüncüsü ekonomi, dördüncüsü de eğitimdir. Aslında Türkiye’de çok iyi yetişmiş insanlar var. Ancak iyi yetişmiş insanları kendi layık oldukları yerlere atamayan yürütme unsurlarının aslında başarıya ulaşmalarını beklememiz mümkün değil. Zira 76 milyonluk bir camia içerisinde eğitim sistemin yetişmemiş insanlar olduğunu iddia etmek sanıyorum ki abeslikten başka bir şey değil. Tabi ki pek çok iyi yetişmiş insanlarımız var. Bu insanların liyakat sahibi olarak layık oldukları yerlerde istihdam edilip edilmemesinden sorun doğmaktadır. İnsanların herhangi bir sorunlarını mahkemede görülürken o mahkemeye inanmamaları o mahkemenin adil bir karar verdiğine kanaat getirmemeleri o toplum içerisinde dayanışmayı ve devlete bağlılığı ortadan kaldırır. Bugün Türkiye’nin çektiği en büyük sorunlardan birtanesi hukuk sistemimizin doğru olmamasıdır. Zaten bir kamuoyu araştırması yapıldığında mahkemede problemi olan insanlar adil bir hukuk sistemimizin olmadığını söyleyeceklerdir. Nitekim ilginçtir ki Asliye Hukuk, Sulh Hukuk Mahkemelerinde davaların sonuçlarına inanmadıkları için insanlar bir üst mahkemeye başvurmaktadırlar. Böyle bir ortamda ülkeyi doğru yönetmek mümkün değildir” diye konuştu.
Halaçoğlu ayrıca, “Bir ülkede insanlar yaşar ve ülke yönetimler insanlar için vardır. İnsanlık ile ilgili meseleler de sırf birileri istiyor diye düzenleme yapılmaz. Yani Avrupa Birliği istiyor diye İnsan Hakları ile ilgili ‘iyileştirme’ yapıyoruz diyemezsiniz. Kendi insanımızın hak ve hukukunu gözetmeyen bir devlet zaten başarıya ulaşamaz. Son zamanlarda çıkartılan birtakım yasalar insanların iletişimdeki birtakım hak ve hukukunu ayaklar altına alan hukuka başvurmadan 48 saat gözaltında tutabilen, telefonları dinlenebilen bir sonuç ortaya çıkarmıştır. Böyle bir durumda sizin kendi insanlarınız siyaseten de olsa bir korku içerisinde dururlar. Konuşmaktan korkarlar. Doğru bir eleştiriye girmekten korkarlar. Böyle bir ortam sanıyorum ki insan haklarına hükümeti yönetenlerin bakış açısını ne derece sonuç çıkaracağını ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.
CHP Milletvekili adayı Ayhan Gülsoy ise, “2015 Türkiye’sine baktığım zaman Türkiye’de eksik olan ne? diye kendime soruyorum. Buna cevap olarak ağzımdan tek bir sözcük çıkıyor. O da vicdan. Vicdan yoksa orada ne adalet ne de ahlak kalır diye endişe ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi sosyal devlet ilkesine inanan, sosyal demokrasiyi benimseyen aynı zamanda tarihten aldığı bir sorumluluğu da üzerinde taşıyan bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi bir yandan çağdaş, sosyal devlet ilkesini benimserken diğer yandan da ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunmak zorundadır. Atatürk devrim ve ilkelerine sahip çıkmak zorundadır. Bu iki kulvarda mutlaka üzerine düşen görevi yapacaktır” ifadelerini kulandı.
Gülsoy ayrıca toplantıya katılanlara Cumhuriyet Halk Partisinin seçim vaatlerini anlattı.
Anadolu Partisi Milletvekili adayı Oluş Molu da, “Anadolu Partisinde yurt sevgisi ve ulus sevgisi var. Anadolu Partisinde insanlar bir şey yapmak istiyor. İnsani değerler artık yozlaşmış durumdadır. İnsan olmanın temel kuralı bilinçli olmaktır. Bu açıdan bilinçli olmalıyız” dedi.