Serkan İLİK / BOZCAADA(Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki tatil beldesi Bozcaada'da, oyuncu Ata Demirer ve yönetmen Murat Şeker de oy kullandı.
Köyü bulunmayan Bozcaada'da, 7 sandıkta 2222 seçmen oy kullanacak. Saat 08.00'den itibaren Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 1004 nolu sandıkta 15 Rum asıllı Türk vatandaşı da oy kullandı. Hem Cumhuriyet hem de Alaybey mahallelerinde daha önceki dönemlerde muhtarlık yapan ve 1004 nolu sandıkta görevli olan Mehmet Uysal, oy kullanmaya gelenlere jest yaptı. Adanın yerlilerinden olan ve oy kullanmak için İstiklal İlkokulu'ndaki 1004 nolu sandığa gelen 79 yaşındaki Afroditi Mukata ve 78 yaşındaki Zmarağda Çolak'i Rumca konuşarak karşıladı.
ÜNLÜLER DE ADADA OY KULLANDI
Bozcaada'da evi bulunan ve zamanının büyük bölümünü burada geçiren oyuncu Ata Demirer de oyunu kullanmak için kente geldi. Alaybey Mahallesi'ndeki Halk Eğitim Merkezi binasındaki 1003 nolu sandıkta oy veren Demirer, seçim için kentte geldiğini, birkaç gün daha adada kalacağını söyledi.
Yönetmen Murat Şeker de oyunu Cumhuriyet Mahallesi'ndeki İstiklal İlkokulu'nda bulunan 1004 nolu sandıkta kullandı. Fenerbahçe atkısıyla oy kullanmaya gelen Şeker, "Oyumu attım, şimdi dönüyorum. Vazifemizi yaptık" dedi.

FOTOĞRAFLI