Isparta'nın Eğirdir ilçesi Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, belediye öncülüğünde başlatılan kültür mantarı üretimi sayesinde işsizlik sorunun kalmadığını kahvehanelerin artık açılmadığını söyledi.
Eğirdir’in Sarıidris Kasabasının Isparta ekonomisine yaptığı katkı özellikle giderek yayılan mantar üretimi ile artıyor. Kasabada mantarhane sayısı 160’ın üzerine çıktı. Bunun yanı sıra çilek konusunda başlayan çalışmalar, elma üretimi gibi tarımın diğer alanlarında da çalışmalar var. Kasabanın arazilerinin büyük bölümünde sulanabilir tarım yapılması için sulama projeleri yapılıyor.  

KAHVEHANELER BOŞALDI

Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, 2014 yılında seçimlere giderken ‘kahvehaneleri kapatacağız’ dediğini hatırlatarak “bu söylemi kahvelerin kapısına kilit vuracağız anlamında değil, herkesin işi olacak, hatta kahvecinin dahi, bu nedenle kahvehanelere oturacak eli boş vatandaş kalmayacak anlamında söylemiştik. bugün söylediğimizin yaşandığını görüyoruz. Gündüz vakti gidin kahvelerde oturan vatandaş göremezsiniz. Herkes işinde gücündedir” dedi.

GÜNDELİKÇİ BULUNAMIYOR

Sarıidris’te ekonominin işler durumda olduğuna dikkat çeken Pala, “eskiden ormanda çalışacak gündelikçi bulmak için ilana çıktığımızda çok sayıda vatandaş başvuru yapardı. Gündelikçi çalışacak bulmak sorun olmazdı. Şimdi ağaç dikim dönemi geldi. İlana çıkıyoruz ama, günlük 4-5 saat 40 TL yevmiye ile çalışacak insan bulamıyoruz. Ormanda ağaç dikecek gündelikçi bulamamakta yine bu insanların mevcut işlerinin olduğunun bir göstergesidir” diye konuştu.