ÇELENK SUNULDU 

Samsun'da Atatürk Parkı'ndaki törende, Vali Orhan Tavlı, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

HEYECAN VE GURUR BİR ARADA 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Anıt Şeref Defteri'ni imzalayan Vali Tavlı, yaptığı konuşmada, Büyük Zafer'in 101. yılını birlik ve beraberlik içinde coşkuyla kutlamanın heyecanı ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

"BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ"

Vali Tavlı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919 yılında Samsun'dan başlattığı Milli Mücadele'nin 30 Ağustos 1922'de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'yle kesin ve kalıcı bir zafere ulaştığına işaret ederek, "Bu şanlı zafer sadece askeri bir galibiyet değil, aynı zamanda milletimizin vatanını ve bağımsızlığını sonsuza dek korumak azmiyle birlikteliğini ve kararlılığını göstererek Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu açan, tarihimizin en kritik dönüm noktalarından birisi haline gelmiştir. Dünya savaş tarihine geçen bu zaferle Türk milleti ilelebet hür, ililebet bağımsız olduğunu dosta düşmana bir kez daha göstermiştir." dedi.

Buradaki törenin ardından Tavlı, Valilikteki "Yaşayan Atatürk Salonu"nda tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende ise Vali Tavlı, Garnizon Komutanı Ala ve Büyükşehir Belediye Başkanı Demir'in askeri araçla halkı selamladı.

Konuşmaların yapılması ve şiirlerin okunmasının ardından İlkadım Belediyesi Halk Oyunları Ekibince gösteri sunuldu.

Garnizon Komutanlığı Bando Ekibi'nin mini konserinin ardından program, askeri birlikler, öğrenciler ve muharip gazilerin geçit töreniyle sona erdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.