GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ile Yağmurdere Vadisi Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Dernek Başkanı Mustafa Gürbüz ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Vali Yavuz, muhtarlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Muhtarların, kendisinin en yakın çalışma arkadaşları olduğunu belirten Vali Yavuz, "Başta muhtarlar olmak üzere herkes yetki ve sorumluluklarının bilincinde olmalı ve bu güzel coğrafya için elinden geleni yapmalı" dedi.

Zigana ve Kop geçitlerinin tamamlanması ve Gümüşhane'nin ulaşım sorununun çözülmesiyle Yağmurdere bölgesinin çok kısa zamanda Davos gibi dünyaca tanınmış bir merkez olma potansiyeline sahip olduğunu dile getiren Vali Yavuz, "Bölgenin canlandırılması için çok çalışılması gerek. Köylerimize kamu kaynağının aktarılması hususunda muhtarlarımız birinci derecede sorumlu olmalı. Yapılan yatırım ve çalışmaları bizzat takip ve kontrol etmeli. Bizim artık boşa zaman geçirecek durumumuz yok, bir an önce buraya turist çekmek için el ele verip çalışmalıyız" diye konuştu.

Gümüşhane’nin kalkınmasındaki en önemli sektörün tarım ve turizm olduğuna dikkati çeken Vali Yavuz, "Ben bu şehirde vali olarak kaldığım sürece turizm ve tarım konularında heyecanla çalışmaya devam edeceğim" ifadesini kullandı.