SİNOP (AA) - CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz'in Sinop'a Orman Bölge Müdürlüğü'nün geri getirilmesi ve Gerze'ye orman şefliği açılması için çalışmalar başlatarak ilk kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sunduğu bildirildi.

Karadeniz, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan Sinop Orman Bölge Müdürlüğü'nün yeniden Sinop'a kazandırılması için kanun teklifi hazırladığını, kanun teklifinin yasalaşması halinde Sinop ile birlikte orman alanları bakımından zengin olan diğer illerin de kapatılan orman bölge müdürlüklerine yeniden kavuşabileceklerini belirtti.

Karadeniz, teklifinin gerekçesinde ise şu görüşlere yer verdi:

"Sinop'un yüz ölçümünün büyük kısmı yaklaşık yüzde 60'ı orman alanıdır. Bakanlar Kurulu kararı ile yapılan düzenleme yürürlükteki kanun ile çelişmektedir. Öyle ki, Bakanlar Kurulu kararı ile ormanların korunması ve geliştirilmesi amacından uzaklaşılmıştır. Sinop ve beraberindeki diğer illerde bulunan orman varlığının korunup geliştirilmesi için söz konusu illerdeki orman bölge müdürlüklerinin kapatılmış olması büyük bir çelişki yaratmıştır. Bu çelişkinin örneklerinden biri de Sinop'tur. Orman köylümüz ve bölgede yaşayan halkın mağdur olacağı ve bölgede bulunan orman alanlarının sürekli korunup geliştirilmesi gerekli olduğu hususları dikkate alınmadan kapatılmış olan bölge müdürlüğünün yeniden Sinop'a kazandırılması ve beraberinde Gerze'de şeflik açılması bölgemize ve halkımıza rahat bir nefes aldıracaktır."