Mesut IŞIK-Haluk TURGUT/ GEBZE(Kocaeli), ()- VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren IFF Aroma Esans Fabrikası'nda işten çıkarılan 2 arkadaşlarına destek için protesto eylemi yapan 24 işçiyi ziyaret etti. Perinçek, "Bu direnişinizin zaferle sonuçlanacağına eminim" dedi.
Tek Gıda-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atıldığı ileri sürülen 2 arkadaşlarına destek için proetso eden fabrika işçilerinden, 24 işçi de daha sonra işten çıkarıldı. Bu işçiler 20 günden bu yana fabrika önünde kurdukları çadırda direniyor. İşçilere destek için bugün Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek,Kocaeli Milletvekili adayları ve partililerle birlikte ziyarette bulundu.  Doğu Perinçek burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Sizinle beraber olmak, sizin bu mücadelenizi desteklemek, sizin başınıza geçirilen çuvalı çıkarmak bir namus meselesi. Her baba ve anne eve çocuklarına ekmek götürmemenin ne büyük acı olduğunu bilir. İşsiz kalmak ve işten atılmak ölümden beterdir bir anne ve baba için. İşsiz kalmak en ağır olaydır. O nedenle sizin acınızı yürekten duyuyoruz ve paylaşıyoruz. Bu mücadelenizin mutlaka başarıya ulaşacağına eminiz. Tekrar işe alınacaksınız, tekrar tezgahın başına geçeceksiniz ve tekrar arkadaşlarınızla birlikte çalışacaksınız. Sizler de o kararlılığı görüyoruz. Sizler çok değerli arkadaşlarsınız. Ümit ediyoruz sizin bu haklılığınızı anlayacaklardır. Bunun için de elimizden geleni hep birlikte yapacağız. Bütün insanlığa bu mücadelenizi duyuracağız. Hepinize yürekten başarılar diliyoruz. Eninde sonunda göreceksiniz başaracağız. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Yürekten başarılar diliyorum. Bu başarıyı davul zurna ile kutlayacağız."
Ziyaret sırasında parti il sekreteri Sabahat Cicioğlu,  Vatan Partisi Kocaeli Milletvekili adayları Mustafa Cerit, Dilek Yalınay, Sedat Kışla, Orhan Kadıoğlu, Gökhan Onater, Ayşen Tanrıkulu ve Kadir Doğan, Gebze İlçe Başkanı Murat Cirit, Derince İlçe Başkanı Burhan Cahitdoğan, Gölcük İlçe Başkanı Görsel Albayrak, Darıca İlçe Başkanı Nuran Aydoğan, Darıca İlçe Sekreteri Mustafa Çalışkan, Yalova İl Başkanı İsmail Bilgin ve milletvekili adayları Ayşe Nilgün Metingü ve Remziye Şenocak, Tek Gıda-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sektreteri İbrahim Ören, Tek Gıda-İş Sendikası Anadolu Yakası Şube Başkanı Zeynel Öztaş, Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Yunus Durdu da hazır bulundu.

FOTOĞRAFLI