TRABZON’un Akçaabat İlçesi'nde balıkçılar, terör saldırılarını protesto için Türk bayraklarıyla donattıkları sandallarla denize açıldı.
Son günlerde artan terör olaylarına tepkilerini dile getirmek için Akçaabat Limanı'nda bir araya gelen Akçaabat Su Ürünleri Kooperatifi üyesi balıkçılar farklı bir eyleme imza attı.  Limandan denize açılan Türk bayrakları ile donatılan 50 tekne, bir süre yol aldıktan sonra ilçe Askerlik Şubesi önünde demir attı, yaklaşık 150 kişi, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' diye sloganları atıp İstiklal Marşı okudu. Eyleme destek veren Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 2 bottaki askerler de balıkçıları selamladı. Protesto eylemine sahil kesiminde bulunan bazı işletmelerin çalışanları da kayalıklardan dev Türk bayrağı sallayarak destek verdi. 
Balıkçılar adına konuşan Akçaabat Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Coşkun Şenkaya, terörü lanetlediklerini belirterek, acıların son bulması ve barışın sağlanması temennisinde bulundu. Yeni evlenin bir çift de limanda Türk bayrağı ile fotoğraf çektirdi.

FOTOĞRAFLI