Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 82 mahalle muhtarı ile Nazilli Belediyesi Meclis salonunda bir araya geldi.
Muhtarlar ile Meclis salonunda yapılan toplantıda Belediye Başkan Yardımcıları ile tüm daire müdürleri de hazır bulundu.
82 mahalle Muhtarına 2014 yılında başlanan ve tamamlanan proje ve hizmetlerin görsel olarak hazırlanmış slayt sunumu yapılarak önümüzdeki dönem hedeflenen proje ve hizmetler hakkında bilgilendirilmesinin ardından 29 Mart 2014 yerel seçimleri ile birlikte Büyükşehir olan Aydın’da değişen uygulama ve resmiyete giren kanunlar hakkında muhtarlara uyarılarda bulunan Başkan Haluk Alıcık, “Bu gün burada hep birlikte bu güne kadar geçen zamanın bir değerlendirmesini, istişaresini yapalım istedik. Nazilli Belediyesi olarak bu güne kadar merkezde ve köylerimizde hangi projelerin altına imza atmışız, hangi hizmetleri yapmışız ve bundan sonra neler yapabilirizin değerlendirmesini yapalım dedik. Büyükşehre geçmeden önce merkezdeki 22 mahalle muhtarımdan mahallelerinizle ilgili her konuda bizi bilgilendirin. Gerekirse adım adım inceleyerek eksikleri sorunları not edin demiştim. Şimdi sizlerden de yine aynısını istiyorum. Büyükşehirden önce de biz köylerimize pek çok hizmeti götürmüştük. Ama şimdi kanuni olarak mahalle konumuna geçen köylerimiz Nazilli Belediyesinden hizmet alıyor. Bu yüzden acele etmeden sağlam adımlar ile 82 mahallede hizmetlerimize ve yeni projelerimize devan edeceğiz. Acele etmeden diyorum çünkü Büyükşehir Kanunu ile Nazilli’nin 20 milyon parası kesiliyor. Aydın’da Nazilli’de olmak üzere ikinci bir üniversitenin yapılması için de adımlar atmaya başladık. Sümer Kampüsünde çalışmalarımız devam ediyor. Gıdı Gıdı treninin faaliyete geçmesi ve Sümer kampusunun bazı kesimlerinin restoresi için 4 trilyona yakın bir bütçe gerekiyor. Bunu şuan itibari ile sağlamak için uğraşıyoruz. Bu projenin dışında en büyük hedeflerimizden birisi ise Aydın’a ikinci bir üniversite kazandırmak olacak. İlimiz Büyükşehir olduktan sonra bunun için gerekli adımları attık ve bürokratlarımızla görüşmelerimizde devam ediyor. Tabi Aydın’a üniversite açılması demek buraya da kampus açılması demek oluyor. Biz üniversite açılması fikrini çok önemsiyoruz çünkü üniversite demek hayat demektir” dedi.
Büyükşehire geçiş ile birlikte mahalle konumuna geçen köylerin faaliyet alanları ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan İmar ve Şehircilik Müdürü Koray Öden Köy Yerleşik alanı, ifraz tevhit işlemleri yapı ruhsatı, yapı kullanım izin belgesi, kaçak yapılanma takibi ve Ulusal adres ve taban (UAVT) hizmetleri ile Büyükşehir Belediyesi yasasına göre 2004’yılından önce ‘Yerleşim yerlerine ruhsat verilmesi kanunu’ hakkında açıklayıcı bilgiler verdi.
RESMİ BELGE VEYA EVRAKLA BİZE MÜRACAAT ETSİNLER
İmar ve Şehircilik Müdürü Koray Öden, 2004’ten önce yapılan binalara ruhsat verilmesi için bina sahiplerinin ellerinde resmi belgesi olması gerektiğini belirterek "Büyükşehir yasasından önce köylerde ki yerlere özel idare bakıyordu. Büyükşehir kanunlarından sonra 2004 öncesi binalara ruhsat verebilmemiz için Aydın’dan su ve elektrik ruhsatı alınması gerekiyor. Büyükşehir’e geçiş döneminde yapılan bu 3 ve 4 katlı binaların sahipleri elektrik ve su için bize başvuruyorlar. Su ASKİ Aydın’a bağlandı. Aydın’dan yetkililer bizden binanın 2004’ten önce yapıldığını ispatlamamızı istiyorlar. Bildiğiniz gibi devlet 2004’ten önce yapılan binalara su ve elektrik ruhsatı veriyor ücretsiz olarak. Ama biz o binanın 2004’te yapıldığını ispatlamamız için bize resmi bir belge verilmesi gerekiyor. Bu yüzden burada muhtarlarımıza büyük görev düşüyor. Bina sahipleri muhtarlara giderek yaptıkları binanın 2004’ten önce yapıldığına dair yazı alıyorlar. Fakat muhtarların verdiği bu yazılar resmi belge olarak geçmiyor. Böyle de olunca biz kaçak bina olduğu için ceza uygulaması başlatmak zorunda kalıyoruz. Muhtarlarımız bu binaların sahiplerini bilgilendirmesi gerekiyor. Resmi belge veya evrakla bize müracaat etsinler" ifadelerini kullandı.
Toplantı sonunda 2014 yılında 70’den fazla projeyi hayata geçirerek ilçe halkına hizmette sınır tanımadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “2015 yılı sonunda da 60’dan fazla projeyi hayata geçirerek 82 mahallemize de yararlı olmak istiyoruz. Nazilli halkı yaptıklarımızı zaten görüyor. Ben sadece bana oy verenlerin başkanı değilim. Bana oy vermeyenin de başkanıyım. O yüzden herkese hizmet etmek bizim birinci görevimizdir” dedi.