İZMİR'de, bir dershane öğretmeninin çektiği etek altı görüntüleri, sahte tutanak düzenleyip üstünü örttükleri iddiasıyla gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen 8'i polis 9 kişiden ikisi tutuklandı, diğerleri serbest kaldı. Savcının, tutuklanmasını istediği üç kişinin serbest bırakılmasına yaptığı itiraz kabul edilmedi.
İzmir'de 2012 yılında üniversite öğrencisi genç kızın etek altı görüntülerini çektiği iddiasıyla yakalanan dershane öğretmeni F.Ç.'nin bilgisayarında bulunan suç delillerini sahte tutanak düzenleyip yok ederek serbest kalmasını sağladıkları iddia edilen, aralarında dönemin Asayiş Şube Müdürü Ö.D.'nin bulunduğu 8 polis ve daha sonra Tunceli Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan F.Ç. geçen hafta gözaltına alındı. Zanlılar geçen cuma günü, 'Delilleri karartmak, görevi kötüye kullanmak, suçluyu kayırmak' suçlarından adliyeye sevk edildi. Dört kişi savcılık tarafından serbest bırakılırken, aralarında emniyet müdürü Ö.D. ve öğretim görevlisi F.Ç.'nin de bulunduğu 5 kişi ise tutuklanmaları talebiyle İzmir 5'inci Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakim,
şüphelilerden, eski Asayiş Şube Müdürü Ö.D'nin de aralarında bulunduğu 3 polisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Polis memuru A.K. ile öğretim görevlisi F.Ç.'yi ise tutukladı.
Soruşturmayı yürüten Terör Suçları Cumhuriyet Savcısı Okan Bato, emniyet müdürü Ö.D., polis karakol amiri N.M. ve polis memuru C.Y.'nin de tutuklanması istemiyle, nöbetçi sulh ceza hakimliğine itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren hakim, savcının tutuklama istemini reddetti.

FOTOĞRAFLI