AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, “Siftahını şükürle açan, tezgahını hamd ederek kapatan tevekkül erbabının, rızkı Allah’tan bilen dadaş duruşlu esnafın öngörüleri bizim ufkumuzdur” dedi.
Aydemir, “Bizim ekonomi modelimiz yerlidir. Bizim siyasi yaklaşımımız da yerlidir. Ekonomide de, siyasette de ithalci yaklaşıma kapalıyız” dedi.
HALKA İTHALCİ YAKLAŞANLARIN DÖNEMİ GERİ GELMEYECEK
AK Parti iktidarları döneminde yerli üretimin artması, tarım ve sanayide yerli ürün yaklaşımının güç kazanması yolunda ciddi adımlar atıldığı, sanayici, işadamı ve esnafa özel ve reel destekler verildiğini söyleyen Aydemir, “Biz 28 Şubatlara son vererek bizim olan yani yerli olan inancımıza sahip çıktık. İnananların üstünden zulmü kaldırdık. Ekonomik model ve projelerle yerli sanayimizi güçlendirdik. Tarladan, bostandan ithal tohumları temizledik, yerlisine yöneldik. Halkın bizatihi kendini ifade ettiği, düşünce ve ekonomik yaklaşımı iktidar ettik. Ekonomide, düşüncede, siyasette bu halka, bu esnafa ithalci yaklaşanların foyasını ortaya döktük” vurgusunu yaptı.
‘EV SAHİBİ EVİNDEKİNİ DAHA İYİ BİLİR’
Aydemir, AK Parti öncesinde hükümet edenler, Avrupa’nın ortaçağ dönemlerinden kalma engizisyon düşüncesini ithal etti. Başörtülü analarımıza, bacılarımıza zulmü reva gördüler. Ekonomimizi Avrupa’ya bağımlı kılıp, ithalci ve tamamen tüketime dayalı bir anlayış sergilediler. Siyasette bu millete, bu halka ecnebilerden ithal ettikleri düşüncelerle yaklaştılar. Bugün hala bu anlayışı sahneliyor, siyasette halkın kendi gerçeğini yaşayanlarla değil, halkın gerçeğine garip olanlarla temsil hakkı istiyorlar’ diye konuştu. Aydemir,‘Ev sahibi, evindekini daha iyi bilir. Biz düşüncemizle, duruşumuzla yerliyiz’ dedi.
AYDEMİR PAZAR ESNAFININ KONUĞU OLDU
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Palandöken semt pazarında esnafla buluştu. Pazarcı esnafının konuğu olan Aydemir kendini misafir eden esnafla görüşlerini paylaştı. Aydemir, ‘Siftahını şükürle açan, tezgahını hamd ederek kapatan bu tevekkül erbabının, rızkı Allah’tan bilen bu dadaş duruşlu esnafın öngörüleri bizim ufkumuzdur. ‘dedi.
AYDEMİR’İN VURGUSU
Sohbetlerinde, Erzurum’da AK Parti iktidarları dönemiyle birlikte ulaşımdan enerjiye, sağlıktan eğitime, turizmden tarıma kadar ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşandığını, bunun Erzurum adına bir farkındalık açılımı olduğunu belirten Aydemir, ‘esnafımız da biliyor ki bu şehre çakılan her çivi, bu şehre verilen her hizmet, hayata geçirilen her yatırım esnafımıza büyük katkı sağlıyor. Sadece ikinci üniversiteyle bu şehre 50 bine yakın yeni öğrenci geldi. Kış Turizmi yatırımıyla yerli ve yabancı turist sayısında patlama yaşandı. TANAP gibi küresel ölçekli enerji yatırımıyla binlerce gencimiz iş sahibi oldu, bu hatla birlikte yeni bir yan sanayi oluştu. Hava Limanı yatırımıyla hem ulaşımda sivil bir yaklaşım ortaya kondu, hem de Erzurum’a konuk olanların sayısı katlanarak artış trendine girdi. Sağlık Kampüsü ve BEAH yatırımıyla Erzurum sadece bölgenin değil Ön Asya ülkelerinin şifa merkezi oldu ve ülke içinden ve dışından insanlar şifa için bu şehre gelir oldu. Tüm bunlar esnafımızın gelirine de yansıdı.’ diye konuştu.