Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kayseri’yi sosyal, kültürel ve ekonomik olarak bir cazibe merkezi haline getirme amacıyla bu yıl 2’cisi düzenlenen ‘’Kayseri Öğrenme Şenlikleri’’ Cumhuriyet Meydanında yapılan açılış töreniyle başladı.
Kayseri’yi sosyal, kültürel ve ekonomik olarak bir cazibe merkezi haline getirme amacıyla bu yıl 2’cisi düzenlenen ‘’Kayseri Öğrenme Şenlikleri’’ için Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanlığı ‘Hayat Boyu Öğrenme Projesi’ Daire Başkanı Uğur Ergin, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ve öğrenci gurupları katıldı.
Mimar Sinan Parkın’da düzenlenen tören de konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, ‘’ Öğrenme şenliği denilince ve okullarımız ağırlıklı bir program olunca öğrenme şenliğinin sadece okullardaki öğrencilerimize yönelik olduğu anlaşılmasın. Öğrenme denilince aslında hayat boyu öğrenme anlaşılmalı’’ dedi.
Hayat Boyu Öğrenme Projesi Daire Başkanı Uğur Ergin, "İlk kez 2013 yılında Eskişehir, Bursa ve Kocaeli illerinde pilot uygulamasını yapıp eksiklerini giderdik. ‘’Hayat Boyu Öğrenme Şenliklerinin’’ ses getirdiğini görünce 2014 yılında Kayseri ile birlikte Artvin, Ardahan, Afyonkarahisar, Bursa, Kahramanmaraş, Kocaeli ve Malatya olmak üzere 8 ilde öğrenme şenliklerini gerçekleştirdik. Bu yıl da 25 ilde öğrenme şenliği gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Kayseri 2. Kez öğrenme şenliği düzenleyerek Hayat Boyu Öğrenme’nin anlam ve değer kazandığı şehirler arasına girmiştir. Medeniyetimizin var oluş amacını bilen ve bu sorumluluğu omuzlarında hisseden Kayserililer, ‘Hayat Boyu Öğrenme’ yolunda bizde varız demeniz bizleri mutlu ettiği kadar sizleri de mutlu edecek ve şehrinizin öğrenme sürecinde yıldızlaşmasını sağlayacaktır’’ diye konuştu.
Ergin sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Öğrenme Şenlikleriyle, öğrenmenin aslında ne kadar eğlenceli olduğunu vurgulamak, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu kamuoyunda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu projenin amacı şehirlerimizde ortak çalışma kültürünün güçlenmesine ve eğitim faaliyetlerinin daha fazla tanıtılmasına katkı sağlamasıdır’’
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, projeden memnuniyetini dile getirerek ‘’ Şehrimiz ve geleceğimiz açısından 2023’ün güçlü Türkiyesine nasıl gideceğimizin vizyonunu koymak açısından Öğrenme Şenlikleri çok önemli. İlim Çin’de bile olsa gidip bulmamızı isteyen bir kültürün, bir medeniyetin, bir dinin mensuplarıyız’’ şeklinde konuştu.