RİZE (AA) - Rize'de dünya evine giren çift, gelin arabası olarak 1964 model klasik otomobili tercih etti.

Renkli şeritler ve çiçeklerle süslenen 1964 model Chevrolet İmpala marka otomobil ile Şakir-İlkay Saka çifti, kendilerine eşlik eden arkadaşlarının kullandığı diğer otomobillerle konvoy halinde şehir merkezini gezdi.

Çift daha sonra klasik otomobil ile Çaykur Botanik Çay Bahçesinde fotoğraf çektirdi ve düğün salonuna geçti.

Damat Şakir Saka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılının Ekim ayında nişanlandıklarını belirterek,  "Otomotiv sektöründe çalıştığım için arabalara karşı ilgim var. Özellikle nostaljik arabalar hep ilgimi çekmiştir. Nişan törenimde de 1974 model bir araba kullanmıştık. Düğün törenimde de eşime sürpriz yapmak için arkadaşımla görüştük ve 1964 model İmpala'yı gelin arabası olarak süsledik" dedi.

Eşinin sürprizi karşısında şaşırdığını ifade eden Saka, "Kendisine böyle bir şey yapacağımızı söylememiştik, görünce çok sevindi. Bizim için çok farklı bir düğün arabası oldu. Katkı verenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gelin İlkay Saka ise mutlu olduğunu dile getirerek, "Zaten nişan töreninde böyle bir sürprizle karşılaşmıştım. Düğün için bu da sürpriz oldu. Eşim gibi ben de nostaljik arabaları seviyorum. Hepimiz için çok güzel bir anı oldu" ifadelerini kullandı.

 

"Gelin arabası olarak çok isteyen oluyor"

Otomobil sahibi Şevket Yılmaz, damadın arkadaşı olduğunu ve kendisinden yardım istediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Eşine böyle bir sürpriz yapacağını söyleyince bizde elimizden geldiği kadar destek vermeye çalıştık. Aracı süsleyerek gelin arabası olarak hazırladık. Otomobil bizim bir çocuğumuz gibi. Gelin arabası olarak süsledikten sonra şoförlüğünü de biz yapıyoruz. Hayallerine katkı sağladığımız için mutluyum."

Yılmaz, otomobili görenlerin de gelin arabası olarak istediğini ve çok talep geldiğini, 45 bin liraya kadar alıcı çıktığını ama kesinlikle satmayı düşünmediğini sözlerine ekledi.