Adana’da, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında 5 yıldır öğrencilere ücretsiz verilen karate kursları, Çukurova ilçesindeki Necip Fazıl İlkokulu’nda salon olarak kullanılan sığınağın dağıtılıp tahrip edilmesi nedeniyle son buldu. Valilik kararına rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen talimat doğrultusunda, salonun okul idaresi tarafından adeta yerle bir edilmesi, velilerin tepkisini topladı.
Edinilen bilgiye göre, Çukurova ilçesinde eğitim-öğretim veren Necip Fazıl İlkokulu, 2010 yılında Valilik tarafından "Okullar Hayat Olsun" projesine dahil edildi. Bu proje çerçevesinde, okulun sığınağı spor salonuna dönüştürüldü ve Türkiye Karate Federasyonu Milli Takım Antrenörü ve Uluslararası Hakem Metin Yavuz tarafından öğrencilere ders verilmeye başladı.
Sayıları kısa sürede yüzleri bulan sporculara, zaman zaman velileri de eşlik etmeye başladı. Tamamen ücretsiz verilen kurslar, önceki gün İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen yazıyla sonlandırıldı. Gerekçede, ‘Okulun sığınağı amaç dışı kullanılamaz’ ifadelerine yer verildi. Antrenmana gelen sporcular, gördükleri manzara karşısında şok oldu. Salonun minderleri kaldırılmış, aynalar kırılmış ve malzemeler tahrip edilmişti. Valilik kararına rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün projeye balta vurulduğunu söyleyen veliler, uygulamaya isyan etti.
Velilerinden Gülcihan Kangal, "Çocuklarımız ruhen ve fiziken gelişim gösteriyordu. Karate onları her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutuyordu. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün teşvik etmesi gerekirken spora olan bu düşmanca tutumunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Salonumuzu geri istiyor ve Sayın Valimiz Mustafa Büyük’ün konuya el atmasını istiyoruz" dedi.