Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının birinci yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma programında gerginlik yaşandı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, facianın ardından hükümet tarafından yapılan yardımlardan bahsettiği sırada bir grup sendika üyesi tepki gösterdi.
Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi için yaptırılan maden şehitliğinin açılışı ve anma programında gergin anlar yaşandı. Okunan Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin ardından kürsüye gelen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, facianın ardından hükümet tarafından yapılan yardım ve desteklerden bahsetti. Sık sık sözü kesilen Vali Bektaş, protesto edenleri sakinleştirmeye çalıştı. Bazı madenci aileleri de sendikacılara tepki göstererek ‘burası siyaset yapılacak yer değil’ dedi.
Vali Bektaş, ortamın daha fazla gerilmemesi için konuşmasını ‘Provokasyona izin vermeyen tüm Somalılara teşekkür ederim” diyerek tamamladı. Vali Bektaş’ın konuşmasının ardından İl Müftüsü Sinan Cihan da yaptırdığı duada bazı kişilerin ellerini açıp duaya iştirak etmemesi üzerine, “Biraz saygı gösterin ve ellerinizi açıp duaya katılın” diye uyardı.