Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Saimbeyli ve Kozan ilçe köylerinin içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere dev bir yatırım gerçekleştirdi. Göller Yaylası projesi ile birlikte yıllardır çözülemeyen su sorunu çözülüyor.
ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, yapılan çalışmaları yerinde incelemek amacıyla Göller Yaylası’nı ziyaret etti. Pekar’a ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Durna, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Saimbeyli Belediye Başkanı M. Şahin Gökçe, Adana Büyükşehir Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Meclis Üyesi Mehmet Yasa, işten sorumlu daire başkanları, ASKİ personelleri ve bölgedeki muhtarlar eşlik etti.
Vatandaşlarla bir araya gelerek istişare eden Pekar, ‘’Göller Yaylası, seçimden önce Sayın Hüseyin Sözlü’nün gündeminde olan bir projeydi. Vatandaşlarımıza bunun sözünü vermiştik ve sözümüzü tutuyoruz. Biz bu çalışmayı başlatırken içme suyunun yanı sıra kırsaldaki vatandaşlarımızın en büyük gelir kaynağı olan tarım için de bir su kaynağı oluşturmayı hedefledik. İnşallah her şekilde yararlanabileceğimiz bir kaynak olacak" şeklinde konuştu.
Bu projenin daha önceki dönemlerde de gündeme geldiğini ancak 60-70 milyon lira çıkarılan maliyetten dolayı hayata geçirilemediğini belirten Pekar sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yatırım maliyetimiz 7.798.000 liradır. Buraya yaptığımız yatırımda kurum olarak kesinlikle bir kar-zarar hesabına girmedik. Yapılan hizmet tamamen vatandaşlarımızın faydalanması ve mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla yapıldı. Göller Yaylası projesi Adana’ya ve Türkiye’ye damgasını vuracak, örnek olacak. Hizmetlerimizin de devamı gelecek. Ekip arkadaşlarımız çok zor şartlar altında çalışıyor. Tüm personellerime özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum."
Yıllardır aynı sorundan mustarip olduklarını ifade eden vatandaşlar ise ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar ve ekibine teşekkür etti.
Göller Yaylası su projesiyle birlikte Saimbeyli’nin Değirmenciuşağı, Ayvacık, Halilbeyli, Yardibi, Kapaklıkuyu Mahalleleri, Kozan’ın Akçalıuşağı, Kuyubeli, Boztahta mahalleleri ve Feke’nin ise Tokmanaklı Mahallesi’nin su sıkıntısı son bulacak. Projenin hizmet verdiği nüfus, 30 bini Göller Yaylası, 20 bini de diğer bölgeler olmak üzere 50 bin olacak olacak. Projenin yatırım maliyeti 7.798.000 TL olarak açıklandı.
Su kaynağı olarak Saimbeyli ilçesi Değirmenciuşağı ve Ayvacık arasında bulunan Tıngır mevkii kullanılacak. Yaklaşık kaynak kotu 1020 metre olup 1600 metreye terfi ettirilecek. 23 km uzunluğundaki ana isale hattı ile debisi 60 lt/sn olan su iletilecek. İş kapsamında 5 adet ana ve ara depo yapılıyor. İsale hattının geçeceği güzergahta gerçekleşen yaklaşık 3 km’lik yol yapım çalışması da bitmek üzere. Projenin yaz sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.