Bursa’nın İnegöl ilçesinde yoğun kar yağışı hayatı felç etti. Ağaçlar ve elektrik direkleri devrilirken, çok sayıda trafik kazası meydana geldi.
Önceki gün sabah saatlerinde başlayıp bugün de devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İnegöl merkezdeki ana yollar ve ara sokaklar karla kaplandı. Belediye ekipleri yolları açabilmek için seferber oldu. Ekipler bir yandan yolları açarken, kar açılan yolları tekrar kapıyor. Sazı bölgelerde havai elektrik telleri koparken, bazı mahallelerde elektrik kesintileri yaşandı.
Yoğun kar yağışından ağaçlar da nasibini aldı. Karın yoğun olduğu bazı bölgelerdeki ağaçlar devrildi. Yazıcılar Sitesi’nde bulunan ağaç elektrik tellerini kopardı. üzerine devrildi. Ağacı kaldırabilmek için site sakinleri uzun müddet uğraştı. Tehlikeli şekilde yapılan çalışmayla dalları budanan ağaç tellerin üzerinden kaldırıldı.
Kemalpaşa Mahallesi Dr. Ahmet Ufuk Tokcan Sokağı’nda bulunan ağaç, karın ağırlığına dayanamayarak sokak üzerine devrildi. Devrilen ağaç trafiği kapattı. Olay yerine gelen Emniyet Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri, belediyeye haber verdi. Ekipler gecikince kolları sıvayan emniyet ekipleri, ağacı kendi imkanları ile yoldan çekti. Öte yandan, Esnaf Sarayı arkasında bulunan ağaç da devrildi.
Kapanan yollar yüzünden toplu taşıma araçları zorluk çekti. TIR’ların kayması neticesinde Bursa-Ankara yolunun Mezitler mevkiinde trafik akışı zaman zaman durdu. Karayolları ekiplerinin müdahalesiyle Bursa-Ankara yolunda trafik normale döndü.