Cumhuriyet Kadınları Derneği adına Karşıyaka CKD tarafından yapılan Basın açıklaması ile Ege Üniversitesi rektörü Candeğer Yılmaz uyarıldı.
Cumhuriyet kadınları adına Karşıyaka Şube Başkanı Işıl Caner tarafından kaleme alınan basın açıklamasında, “Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü’ye destek veren, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencisi, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İzmir İl Başkanı Meltem Ayvalı hakkında, Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz tarafından disiplin soruşturması başlatılmıştır. Anayasa’nın yürürlükteki maddesini yokmuş gibi göstererek Rennan Hocamızın cezaevine girmesine göz yuman rektör Candeğer Yılmaz, şimdi de TGB İzmir İl Başkanı Meltem Ayvalı’nın şahsında, Ortaçağ karanlığı ile mücadele edenlere gözdağı vermeye çalışıyor. Meltam Ayvalı’ya verilmeye çalışılan ceza, laikliğe sahip çıkan, aydınlanmayla hesaplaşmak isteyenlerle mücadele eden herkesedir.
Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz’ı uyarıyoruz! Vatanımızın bağımsızlığı için bu topraklarda mücadele veren, evlatlarımız olan, TGB’nin sonuna kadar arkasındayız. Cumhuriyet kazanımları sayesinde oturduğunuz koltuğa yakışır davranın. Sizin göreviniz aydınlanmayla savaşmak değil, cumhuriyetin laik bilimsel eğitimine sahip çıkmaktır. Bunu başaramayacaksanız derhal o koltuğu terk edin. Aksi taktirde Atatürk devrimlerine ve cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmak için yeri geldiğinde gözünü kırpmadan canını bile vermeye hazır olan Cumhuriyet kadınları olarak, Mustafa Kemal’in sesini kısmaya çalışan her kim olursa olsun, Kurtuluş savaşında verdiğimiz mücadeleyi yine vereceğimizi size hatırlatırız.”
Bu uyarının dikkate alınmaması halinde Cumhuriyet Kadınları çeşitli eylemlerle rektörü istifaya davet edecek.