Ağrı Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde “İmam Hatip Liseleri Arası 6. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları” yapıldı.
Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, İl Müftüsü İbrahim Gemici, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Yarışma önce bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, 7. yüzyıldan başlayarak İslamiyet’in hızlı bir yayılış göstermesiyle Arap yarımadasında kullanılan bir dil olan Arapçanın dünyanın dört bir yanına yayılarak en çok konuşulan diller arasına girdiğini belirtti. Dursun, “Ayrıca dünyadaki milyarlarca Müslüman’ın kutsal dinlerinin ve okudukları duaların dili de Arapçadır. Bu yönüyle Arapça bir kat daha önemli bir dil haline gelmektedir. Zira günümüzde Arapça dünya üzerinde 25 Arap ülkesinde, yaklaşık 425 milyona yakın bir nüfus tarafından konuşulmaktadır. Bu denli yaygın olmasının yanı sıra Arapça birçok Avrupa dilini de etkilemiştir. Bu dilin dünyadaki önemi ve rolünün büyüklüğü sebebiyle Birleşmiş Milletler 18 Aralık 1973 tarihinde Arapçayı altıncı resmi dil olarak kabul etmiştir. Türkiye’de Arapça öğretimini geliştirmek, modern metotlarla sevdirerek öğretmek ve önemini kavratmak maksadıyla bir dizi projeye imza atılmış. Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri olarak isimlendirilen bu projeler, dünyanın sayılı ve en önemli dillerinden birisi olan Arapçanın, öğrenilebilir bir dil olduğu gerçeğine vurgu yapılmıştır. Bu bağlamda, bünyesinde 60 yıldır Arapça öğretiminin yapıldığı imam hatip liseleri arasında ilki 2009 yılında gerçekleştirilen Arapça Yarışmaları’nın 2014-2015 eğitim öğretim yılında 6.’sını gerçekleştirecek olmanın heyecanını ve haklı gururunu yaşıyoruz. Yarışmalar sürecinde emek veren ve yarışmalara öğrencilerimizi hazırlayan bütün öğretmenlerimizi tebrik ediyor, yarışmalara katılarak cesaretlerini kanıtlayan bütün öğrencilerimize de şimdiden başarılar diliyor, 6. Arapça Yarışmaları’nın hayırlara vesile olmasını Yüce Mevlâ’mızdan niyaz ediyorum” dedi.
Bilgi, şiir okuma ve metin canlandırma olmak üzere 3 dalda yapılan yarışmalar sonunda dereceye girenlere İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, İl Müftüsü İbrahim Gemici ve şube müdürleri tarafından çeşitli ödül ve hediyeler verdi.