Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde yürütülen kar temizleme çalışmaları için Deliklitaş’taki Ortahisar Belediyesi Teknik Hizmet Birimlerinde kurulan Büyükşehir ve Ortahisar Kar Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti.
Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kul, UKAME Başkanı Osman Gökhan Bali, Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Çoban, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın da katıldığı ziyarette çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Gümrükçüoğlu kar temizleme çalışmaları yanında özellikle Trabzon’a şuana kadar pek karşılaşılmamış olan gece eksi 12 dereceye kadar düşecek bir soğuma sonucu oluşacak don ve buzlanmaya dikkat çekerek koordinasyon merkezi sorumlularını tedbirlerini buna göre almaları konusunda uyardı. Kar yağışının durması ile birlikte kar temizleme ve buzlanmaya karşı çalışmalarda rahatlama olduğuna dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, “Buzlanmaya karşı tuzlama ve solüsyon serme çalışmalarını ana arterler olmak üzere sürekli yaparak oluşabilecek kazaların önüne geçmeye çalışmamız lazım.” ifadelerini kulandı.
“Koordinasyon merkezinin görevi işin verilmesi ve takip edilerek sonuçlanmasını not etmek” olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Kar yağmurunun kesilmesinin ardından hummalı bir şekilde 24 saat esaslı kar temizleme çalışmalarımızın sürdürüyoruz. Pazar gününe kadar köyler de dahil kar temizleme çalışmalarının sonuçlanmasına gayret göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.
Koordinasyon merkezindeki çalışanlara pide ayran ikram eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Gece gündüz çalışıyorsunuz. Hepinizden Allah Razı olsun. Yüreğinize elinize kolunuza sağlık. Temizleme çalışmaları yaparken can güvenliği de önemlidir. Bu anlamda çok dikkatli olun ve sağlığınıza dikkat edin” ifadelerini kulandı.
Daha sonra Yalıncak’taki Büyükşehir Belediyesi Teknik Hizmet Birimleri’ni ziyaret ederek çalışanlarla bir araya gelen Başkan Gümrükçüoğlu buradaki personele de börek ve tatlı ikram ederek hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi koordinasyonluğunda sürdürülen kar temizleme çalışmaları gece gündüz devam ederken, ekipler buzlanmaya karşı özelikle akşamları tuz ve solüsyon serme çalışmalarını sabaha kadar sürdürdü. Kar yağmurunun durması ile birlikte ana arterlerden başmak üzere il genelinde kar temizleme çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedildi.