Muş’ta bu yıl üniversite öğrencilerine burs vermeye başlayan AK Parti Muş Milletvekili Aday Adayı Fatih Cengiz, bu ayki bursların bugün itibarıyla hesaplara yatırıldığını açıkladı.
Muş Lalesi Eğitim Gönüllüleri Derneği adına verilen burslarda hiç bir sıkıntı olmadığını kaydeden Cengiz, “2 yıllık eğitim gören 303 öğrenci ile 4 yıllık eğitimlerini sürdüren bin 226 öğrenci olmak üzere toplam bin 529 öğrencinin bursu hesaplarına yatırılmıştır” dedi.
Amaçlarının eğitime katkı sağlamak ve öğrencilerin daha iyi şartlar altında eğitimlerini sürdürmesi için sorumluluk bilinci ile hareket etmek olduğunu ifade eden Cengiz, “Muş Lalesi Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak bu yıl başlatmış olduğumuz burs çalışmaları bütün titizliği ile sürdürülmektedir. Banka hesap numaralarında, TC kimlik numaralarında veya diğer ilgili evraklarında herhangi bir sıkıntısı olmayan öğrencilerin bursları her ay periyodik olarak hesaplarına yatmaktadır. Bu çalışmaya başlarken bazı söylemlere de maruz kaldık. Hiçbir beklenti olmadan başlatmış olduğumuz bu çalışmanın tamamen bir gönüllülük olduğunu ifade etmek istiyorum. Muşlu çocuklar üniversite eğitimlerini daha iyi şartlar altında sürdürsün, bizde buna destek verelim düşüncesi ile hareket ettik. Türkiye’nin her şeyi ile en geri kalmış vilayeti unvanından kurtulmak için işe eğitimden başlamak gerekir. Muşlu çocuklar üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra bu memleketin kaderini tayin edecekler. Kentin sorunlarına, sıkıntılarına eğilecekler. Ama öncesinde eğitimlerini başarıyla tamamlamaları gerekir. Bunun içinde şimdiden sorumluluk bilinci ile hareket etmek zorundayız. İnşallah bir sonraki dönemde çok daha farklı bir tablo ile karşılaşacağız. Muş da diğer vilayetler gibi gelişme, güzelleşme, kalkınma alanlarda farklılığını hissettirecektir. Ben buna inanıyorum. Daha doğrusu öğrencilerimizin bunu başaracağına inanıyorum. Dün itibari ile öğrencilerimizin bu ayki burslarını da yatırmış olduk. Çalışmaların sürdürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.