İKİSİNİN DE ANNE BABASI BOŞANMIŞ
Jandarma ekiplerinin Cumhuriyet Savcısı'na teslim ettiği ve Ziyatcan Yağcı’nın, Melisa'nın annesine verilmek üzere yazdığı  "Ayfer Teyze Melisa’nın hiçbir suçu ve günahı yok. Biz Onur’un arkasından gidiyoruz. Melisa’nın ve kendi canımı ben aldım” yazdığı belirlendi. Notta bahsedilen Onur'un ise bir süre önce İstanbul'da bir cinayete kurban giden aynı yaşlarda bir genç olduğu da belirtildi.
Melisa Kolpar’ın sosyal medyada da daha önceden birçok paylaşımlarda bulunduğu, ölen arkadaşları Onur'u kasdettiği sanılan bir paylaşımda ise "Seni çok özledik. Ben hala senin kabrine gelemedim. O yüzden senin yanına gelmeye karar verdik, çok az kaldı” mesajı paylaştığı belirlendi. Bu arada bir arkadaşlarının da olayın ardından sosyal medyada "Bu olayın gerçek nedenini bir tek ben biliyorum" diye paylaşımda bulunduğu, jandarmanın bu kişiye ulaşmaya çalıştığı da öğrenildi. 
Öte yandan her iki gencin anne babasının ayrıldığı da belirtildi. Melisa'nın 3 üvey kardeşinin bulunduğu öğrenilirken, Ziyatcan'ın Kazakistan uyruklu olan annesinin babasından boşandığı, genci annesinin Kazakistan'a götürmek istemesine rağmen burada kalmayı tercih ettiği de belirlendi.