Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, karayollarına ait iş makinelerinin atıl vaziyette bekletilirken, bakım, onarım ve tuzlama işlerinin taşeron eliyle yürütülmesinin kazalara davetiye çıkardığını, yolların uzun süre kapalı kalmasına sebep olduğunu kaydetti.
Ağbaba, kar yağışının ardından karayollarında yaşanılan sıkıntıları gündeme getirdi. TBMM Genel Kurulunda bir konuşma yapan Ağbaba, özelleştirme ve taşeron sisteminin karayollarında yarattığı olumsuz tabloyu gözler önüne serdi.
"ÖZELLEŞTİRME VE TAŞERON BÜYÜK SORUN"
Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yaptığı konuşmada “Karayollarında bakım onarım ve tuzlama işlemlerinin özelleştirilmesi bir yandan devlete ait binlerce iş makinesinin atıl vaziyette çürümeye terk edilmesine yol açarken, diğer yandan, zorlu kış koşularında yol bakım ve onarım çalışmalarının ihmal edilmesine neden olmaktadır. Bu durum, kar yağışlarında il ve ilçeleri köyleri bağlayan şehirlerarası yolların uzun süre kapanmasına ve çok sayıda trafik kazası yaşanmasına neden olmaktadır”dedi.
"KAZALARA DAVETİYE ÇIKARILIYOR"
Karayolları Genel Müdürlüğünün envanterinde 11 bin iş makinesinin atıl vaziyette bekletildiğini kaydeden Ağbaba, “Devlete iş makineleri ve ekipman özellikle çürümeye terk edilirken taşerona emanet edilmiş kara yolları kar yağışı sonrası uzun süre ulaşıma kapanıyor. Buzlandığı halde tuzlanmamış yollar ölüme davetiye çıkaran kazalar doğuruyor. Maalesef, modern karla mücadele araçları işlevsiz hâlde bırakılıyor. Karayolları Genel Müdürlüğünün bünyesindeki modern karla mücadele araçları şube şefliklerinde, şantiyelerde ve bölge merkezlerinde çürümeye terk ediliyor. İşlemeyen bu araçların her yıl araç vergileri, sigorta primleri yatırılıyor, muayeneleri ödeniyor. Buna rağmen Türkiye’nin her yanında yollarımız kardan dolayı kapalıyken, bu anlayışı kınıyorum” dedi.