YUNANİSTAN'da iktidara gelen SYRİZA partisinden bir heyet, Kobani'ye destek amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti. Heyet Başkanı ve SYRİZA Milletvekili Giorgos Karatsioubanis, "Kürtler ve Yunan halkı arasındaki köprü önemli. Bizleri deniz bölmüş olabilir, ama ortak kültürlerimiz var" dedi. Kışanak ise Yunan halkının tarihte büyük acılar çektidiğini belirterek, "Yunanistan'da faşizme karşı direniş ile Kobani'deki direniş de bizin için aynı anlamı taşıyor" dedi.
Yunanistan'da iktidara gelen SYRİZA partisinden 22 kişilik bir heyet, Suriye'de IŞİD militanlarından temizlenen Kobani'ye destek amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti. Rojava Derneği Başkanı Hüseyin Durmaz'ın da bulunduğu heyeti kapıda Kışanak, karanfil vererek karşıladı. SYRİZA Milletvekili ve heyetinin başkanı Giorgos Karatsioubanis, Kobani'de IŞİD'e karşı savaşanları övüp, Kobani ile dayanışma amacıyla Yunanistan'da kampanya başlattıklarını ve bu kampayalar çerçevesinde insani gıda yardımlarında bulunduklarını kaydetti. Kobani'nin savunulmasının çok önemli olduğuna değinen Karatsioubanis, şunları söyledi:
BİZLERİ DENİZ BÖLDÜ, AMA ORTAK KÜLTÜRLERİMİZ VAR
"Bu bölgeye de ilk kez geldik ve çok heyecanlıyız. Kobani'nin savunulması çok önemliydi. Bütün dünya ve Avrupa'da özellikle de Yunanistan'da bununla ilgili dayanışma organizasyonları düzenledik ve halen düzenliyoruz. Kobani ile sadece dayanışma için değil, aynı zaman yakın bir temas için de geldik. Amacımız Kürtler ve Yunanlar arasındaki yakınlığı sağlamak ve temas diyaloğunu arttırmaktır. İki halk arasındaki köprü bizim için çok önemli. Bizleri deniz bölmüş olabilir ama, ortak kültürlerimiz var. Onun dışında faşizme karşı, kapitalist sisteme karşı savaşta da Yununistan'da da bir direniş var. Aynı zamanda Kobani'de de böyle direniş var bir çok noktada kazandı ve bu direniş devam ediyor. Aynı zamanda sizin oluşturmuş olduğunuz demokratik model de bizi heyecanlandırıyor ve bu bizler açısından da çok önemli."
KIŞANAK: YUNANİSTAN'DA FAŞİZME, KOBANİ'DE IŞİD'E KARŞI DİRENİLDİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Kobani konusunda SYRİZA partisinin gösterdiği duyarlılık ve dayanışmada dolayı heyete teşekkür ederek şunları söyledi:
"Kobani aslında halklarımız arasında bir köprü oldu. Tüm dünyada çok farklı halklardan insanlar Kobani direnişini sahiplendiler ve dayanışma gösterdiler. Kobani, Yunan halkı ve Kürt halkı arasında bir köprü olmuştur. Sizler de bu dayanışmanın bir parçası olarak bugün buradasınız ve bu son derece önemlidir. Dünyanın başka ülkelerinde olduğu gibi Yunanistan'da da böyle bir dostluk elinin uzatılması, böylesine bir dayanışmanın örgütlenmesi bizim için son derece önemliydi. Yunan halkı da tarihte acılar yaşamış, büyük direnişler sergilemiş bir halk. Kürtler de böyle. Birbirimize benzer taraflarımızda var. Ben iki halkın arasında daha güçlü ilişkilerin, dayanışmaların bundan sonra da geliştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Yunanistan'da faşizme karşı direniş ile Kobani'deki direnişte bizin için aynı anlamı taşıyor. Halklarımız arasına bu direniş ruhu büyük katkı sağlayacaktır."
Karşılıklı konuşmalardan sonra SYRİZA partisi yöneticileri,Kışanak'a, 'Kobani dayanışma afişi' ile partinin İngilizce, Yunanca, Türkçe ve Kürtçe, 'direniş' yazılı afişi hediye edildi. Kışanak da heyet başkanı Giorgos Karatsioubanis'e Diyarbakır'ı anlatan bir seramik hediye etti.

FOTOĞRAFLI