MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, 7 Haziran Genel Seçim çalışmaları kapsamında Sıtmapınarı esnaf ve vatandaşlarını ziyaret etti. Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında toplumun temel taşını oluşturan esnaf ve sanatkarlarını güçlendireceklerini söyledi.
Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında adalette, demokraside, güvenlikte, kardeşlikte, ahlakta, kalitede, güvende, itibarda ve ekonomide ortaya çıkan fiyasko, çöküş ve bozulmaları yok edeceklerini belirterek, açıkları kapatacak program ve projeleri ile Türkiye’yi içinde bulunduğu kısır döngüden kurtaracak ve refah içinde bir toplum inşa edeceklerini kaydetti.
Yıldız, “Ekonomide rekabet sağlanarak tekelci oluşumların önlenmesi, istihdam sağlanması, gelir dağılımındaki dengesizliklerin giderilmesi, yeni girişimcilerin ekonomiye kazandırılması, sosyal barışın korunması, bölgeler arası dengesizliklerin giderilmesi ve yerel potansiyelin harekete geçirilmesi amacıyla esnaf ve sanatkâr kesiminin faaliyetlerini destekleyeceğiz” diye konuştu.
Milliyetçi Hareket iktidarında ekonominin ve toplumsal yapının temelini oluşturan esnaf ve sanatkâr kesimi güçlendireceklerine dikkat çeken Yıldız, şunları kaydetti:
“Milliyetçi Hareket iktidarında esnaf kesiminin teknoloji kullanma düzeyi ve ürün kalitesi yükseltilecek, verimliliği artıracağız. Esnaf camiamızın bilgiye erişimleri kolaylaştırılacak, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri etkinleştirilecek, ana ve yan sanayi ile bütünleşmeleri sağlanacak, elektronik ticaret imkânları geliştirilecek, işletmeler arası işbirliği mekanizmaları kuracağız. Ar-Ge faaliyetlerine destek vereceğiz. İstihdam edilen işgücünün eğitim ve beceri düzeyi iyileştirilecek, tahsis edilen kaynaklar artırılacaktır. Meslek standartları geliştirilecek, esnafa ihtisas kimliği kazandırılacak ve mensubiyet bilinci oluşturulacaktır. Bankacılık kesiminin reel sektöre mali kaynak yönünden sürekli destek verebilir hale getirilmesi sağlanacak.”
Esnaf ve sanatkarı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan büyük market zincirlerinin şehir merkezinde şube açmaları için asgari işyeri büyüklüğü standardı getirileceklerini belirten MHP’li Yıldız, bu standarda uymayan mevcut şubelerin de bir program dahilinde yerleşim yeri dışına taşınması sağlanacağını ve küçük esnaf aleyhine gelişen haksız rekabetin önüne geçeceklerini vurguladı. Milliyetçi hareket iktidarında AVM yasası olarak anılan yasa tümüyle yenileneceklerini söyleyen Yıldız, “Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin sermaye yapıları güçlendirilmek suretiyle hazine kaynaklı krediler dışında kalan krediler için de kefalet vermelerini sağlayacağız. Esnaf ve sanatkarın krediye erişimini engelleyen teminat sorunu tamamen ortadan kaldırılacağız. Esnaf ve sanatkarlarımızın ürettikleri malların dış pazarlarda tanıtılmasına ve yeni pazarlar bulunmasına katkı sağlayıp fuarlara katılmaları için özel teşvik sistemleri geliştireceğiz” dedi.
Milliyetçi hareket iktidarında yeni işyeri açan ve istihdam sağlayan esnaf ve sanatkâra o işyerindeki faaliyetleri ile ilgili olarak 5 yıl süreyle gelir vergisi muafiyeti getirileceklerini ifade eden Yıldız, yeni işyeri açan esnaf ve sanatkârın kendi adlarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısını 5 yıl süreyle devlet tarafından karşılanacağını kaydetti. Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında esnaf ve sanatkârların gelirlerinin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulaması başlatılacaklarını sözlerine ekledi.
Sıtmapınarı esnaf ve vatandaşları da yaşadıkları sıkıntıları MHP Malatya Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız ile paylaştılar. Esnaf ve vatandaşlar, bazı günler siftah bile yapamadıklarını, evlerine ekmek götüremediklerini ifade ettiler.
MHP Malatya Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız’ın Sıtmapınarı esnaf ve vatandaş ziyaretine MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, MHP Malatya il ve ilçe teşkilatı yöneticileri katıldı.