Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında ilk faaliyetlerini gerçekleştirerek 40 eserden oluşan karma resim sergilerini açtılar.
Resim Öğretmenleri Hayal Bazoğlu, Şeyma Aslantaş ve Zekiye Özek rehberliğinde hazırlanan sergide öğrenciler karakalem, pastel, keçeli, sulu ve kuru boya teknikleriyle yapılan resimlerini sergiliyor. GKV Özel Okulları fuayesinde açılışı Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş tarafından yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resim sergisine idareci ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.
GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, açış konuşmalarında sanatın önemini dile getirerek, “Bu yıl Atamızın bize armağan ettiği çocuk bayramının 95. Yıl dönümü. Yarının büyükleri olarak sizler daha iyi bir Türkiye için sanat çalışmalarına da çok önem verilmelisiniz. Çünkü sanat sadece bu alandaki yetenekleri değil; kendine güven, işbirliği, başkalarına saygı duyma, problem çözme gibi gelecekteki akademik ve profesyonel meslek hayatınızda da ihtiyaç duyacağınız birçok beceri ve yeteneğin gelişmesini sağlar.” dedi.
Sergide toplam 40 esere yer verildiğini ifade eden GKV Özel Okulları Resim Öğretmenleri Hayal Bazoğlu, Şeyma Aslantaş ve Zekiye Özek çocukların sanatsal faaliyetlere ilgisinin arttırılması için çalışmalar yürüttüklerini belirterek resim alanında yetenekli öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda geliştirildiklerini de belirtti. Serginin açılışının ardından öğrenciler eserleri inceleyerek sergiyi gezdiler.