Kırklareli Devlet Hastanesinde 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinliklerde, yeni doğan annelerde ziyaret edilerek, anne sütünün önemine değinildi.

Etkinlik kapsamında Kırklareli Devlet Hastanesi konferans salonunda Halk Sağlığı Müdürlüğünden Semra Muhacir üç oturumda, “Anne Sütünün Önemi” konulu eğitim verdi. Ayrıca eğitim hemşiresi, gebe okulumuzda görevli ebe ve öğrencilerin katılımıyla yeni doğum yapmış anneler ziyaret edilerek anne sütü ile ilgili eğitim/bilgilendirme yapıldı.

Hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Bu haftanın amacı, tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmaktır. Anne sütü, yenidoğan bebeklerin ihtiyacı olan tüm besin ögelerini içermektedir. Dünya Sağlık Örgütü’ ilk altı ayda sadece anne sütü ile iki yaşa kadar da tamamlayıcı beslenmeyle beraber anne sütünün alımını önermektedir. Kırklareli Devlet Hastanesinde 1998 yılından bu yana “Bebek Dostu Hastane” olarak emzirme konusunda anne ve anne adaylarına teşvik ve bilinçlendirme çalışmaları devam etmektedir. Yeni doğanların yaşamlarının ilk 6 ayı içerisinde buluna bilen en değerli besin anne sütüdür. Anne sütü içerdiği koruyucu maddelerle bebeklerimizi mikroplardan korur, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, büyüme ve gelişmesi için ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini içerir. Her bebek için kendi annesinin sütü özeldir. Bebek büyüdükçe anne sütünün kompozisyonu değişir ve olgunlaşır. Bu nedenle anne sütü taklit edilemez. Anne ve bebek arasındaki güçlü iletişim ilk emzirme ile başlar. Güçlü yarınlar için emzirmeyi teşvik edelim” denildi.