Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa), () - BURSA’nın Karacabey Belediyesi, personelin mesaiye giriş çıkışlarını parmak izi okuyucu yerine otomatik yüz tanıma sistemiyle yapacak. Sistemle mesai başlangıcında ve öğle molalarında personel, yerleştirilen cihazlar tarafından otomatik olarak algılanarak giriş çıkış saatleri kayıt edilecek.
Karacabey Belediye Başkanı Ak Partili Ali Özkan yaptığı açıklamada, teknolojik yatırımlara önem veren belediyenin geçtiğimiz aylarda araç takip sistemi ile tüm belediye araç filosuna takılan çiplerle anlık olarak araçların nerede olduğunu, ne zaman yola çıkıp ne zaman geri döndüğüne kadar olan bilgileri kayıt altına almaya başladığını belirterek, personel giriş çıkışları için de yüz tanıma sistemi kurulduğunu söyledi.
Yüz tanıma sistemi ile belediye personelinin giriş çıkış saatlerini otomatik olarak kayıt altına alınacağı bildiren Özkan, “Belediyede önceki sistemde sadece belediye hizmet binasında parmak okuma sistemi ile personel giriş-çıkışları kayıt ediliyordu. Bundan böyle hayata geçirilen yüz tanıma sistemi 6 ayrı noktada 450 belediye personelinin tamamını otomatik olarak kayıt altına alınacak. Geçmişte sadece bir binada kullanılan tanıma sistemi ise 6 farklı birimde aktif olacak” dedi.
Ali Özkan, teknolojiyi hayatın her alanında kullanmaktan yana olduklarını da ifade ederek, benzer çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI