Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Katar’ın hem politik hem de ekonomik ilişkiler bakımından Türkiye için çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, “İslam’ın sembollerini ve kavramlarını kullanarak bazılarının terör eylemi gerçekleştirdiği bir dünyada bizim ortaklaşa medeniyet mesajını vermemiz çok önemli” dedi.
Katar’a resmi ziyarette bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, programına başkent Doha’da İslam Eserleri Müzesi’ni ziyaret ederek başladı. Müzede incelemelerde bulunan Bakan Çelik, Katar Müzeler Başkanı Şeyha Maysa ile görüştü. Bakan Çelik, daha sonra Katar Kültür, Sanat ve Miras Bakanı Hamad bin Abdulaziz El Kuwari ile bir araya geldi. “Katar’a geldiğimizde kendimizi evimizde hissediyoruz. O sebeple Sayın Bakan’a gösterdiği ev sahipliğinden, bu kardeşlik ve dostluktan dolayı teşekkür ederim" diyen Bakan Çelik şunları kaydetti:
"Bizim devlet geleneğimizde bir cumhurbaşkanı ya da başbakan yeni göreve geldiğinde ilk olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ve Azerbaycan’ı ziyaret eder. Cumhurbaşkanı ve başbakan göreve geldikten sonra bu ziyaretleri yaptılar, üçüncü ziyaretlerini ise özellikle Katar’a yaptılar. Bu da çok önemli bir mesajdır. Katar hem politik ilişkilerimiz hem ekonomik ilişkilerimiz bakımından Türkiye için çok önemli bir ülke. Şimdi beraber atacağımız adımlarla bu ilişkilerin eksik olan boyutunu, kültürel boyutunu da tamamlamış olacağız. Düzenleyeceğimiz bu kültürel günlere sadece kültürel faaliyet olarak bakmıyoruz, Türk halkı ile Katar halkının duygularını ve düşüncelerini daha da yakınlaştırması için bir vesile olarak bakıyoruz."
“KATAR TÜRKİYE’DE NE KADAR ÇOK FAALİYET YAPARSA O KADAR DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİM”
Katar’ın hem bölgesinde hem İslam ülkeleri içerisinde kültürel değerlere ve medeniyet değerlerine verdiği önemle öne çıkan bir ülke olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, "Dolayısıyla biz burada gerçekleştireceğimiz kültür günlerinde hemen her alanla ilgili olarak kendi kültürümüzü tanıtmaya özen göstereceğiz. Bu faaliyetler çerçevesinde Katar’ın Türkiye’de yapacağı her türlü faaliyete de her türlü desteği vereceğimizi ifade ettim. Özellikle İslam’ın sembollerini ve kavramlarını kullanarak bazılarının terör eylemi gerçekleştirdiği bir dünyada bizim ortaklaşa bu medeniyet mesajını vermemiz çok önemli olacaktır. Katar’ın yapacağı bu faaliyetlere, Türkiye’nin yapacağı faaliyetler kadar önem veriyorum ve Aziz kardeşime de söyledim; Katar Türkiye’de ne kadar çok faaliyet yaparsa o kadar destek vermeye devam edeceğim. İnşallah bu önümüzdeki günlerde de göreceğiz. Türkiye burada şimdiye kadar hiçbir ülkede yapmadığı kadar güçlü faaliyetler yapacak, aynısı Katar için de Türkiye’de söz konusu olacak. Bu vesileyle Katar devletine ve halkına Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, hükümetinin, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Türk halkının en içten selamlarını iletirim. Son olarak Aziz kardeşime bize gösterdiği ev sahipliğinden, bu kardeşçe yaklaşımından dolayı özel şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Katar Kültür, Sanat ve Miras Bakanı Hamad bin Abdulaziz El Kuwari de, Katar ile Türkiye’nin kültür alanındaki işbirliğinin siyasi işbirliği düzeyine çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.