Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler Belediyesi ve Ticaret Borsası işbirliği ile temin edilen 20 bin adet sertifikalı zeytin fidanı Kalemli Mahallesinde düzenlenen törenle civar mahallelerde zeytincilikle uğraşan vatandaşlara dağıtıldı.

Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler Belediyesi ve Ticaret Borsasının işbirliği ile alınan 20 bin adet zeytin fidanı düzenlenen bir törenle üreticilere dağıtıldı. Kalemli Mahallesinde düzenlen fidan dağıtım törenine Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan dağıtımın ardından 20 bin fidanın daha toprakla buluşacağını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Bugün dağıtımını yaptığımız 20 bin adet zeytin fidanı toprakla buluşacak. Bu şekilde boş alanlar değerlendirilecek, ülkemizin ekonomisine katkı sağlanacaktır. Daha çok üretip daha çok ihracat yapacağız ve daha çok satarak şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacağız. Peygamber Efendimiz, ‘Kıyametin kopacağını bilseniz dahi, elinizdeki fidanları dikin’ diye buyurarak adeta çağlar ötesi bir mesaj vermektedir. Ben inanıyorum ki bugün dağıtmış olduğumuz bu fidanlar en kısa sürede toprakla buluşacaklar. Bilindiği gibi millet olarak hepimizin yürekleri Zeytin Dalı Harekatında görev alan Mehmetçiklerimiz ile birliktedir. Türkiye her alanda büyüdükçe geliştikçe, mührünü bölgesinde sağlam bir şekilde vurdukça, Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü, büyümesini ve gelişmesini istemeyen sömürgeci emperyalist güçler, değişik oyunlar ve tezgahlarla karşımıza çıkıyorlar” dedi.

“Yeni ve güçlü Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz”

Dağıtılan 20 bin zeytin fidanının ileriki zamanlarda Türkiye’nin büyümesi ve güçlenmesine katkılar sağlayacağının altını çizen Başkan Çelik, “Bugün Zeytin Dalı Harekatında Mehmetçiklerimizin yıktığı terör yuvası, etkisiz hale getirilen terörist ne kadar önemlisi ise, terörden arındırılan her bir metrekare ne kadar önemli ise, bugün burada dağıtılan her bir fidanın toprakla buluşması, bu ağaçların yetiştirilmesi, meyvelerinin toplanarak ülke ekonomisine katkıda bulunacak hale dönüştürülmesi de bu derece önemlidir. Çünkü bugün Zeytin Dalı Harekatını yapmamıza sebep olan hainlerin gayesi Türkiye’yi zayıflatmak ve güçsüzleştirmektir. Bir yandan Afrin’de milli silahlarımız ile hainleri kazdıkları çukurlara gömerken, bir diğer taraftan da bugün dağıtmış olduğumuz zeytin fidanlarını toprakla buluşturacağız, yeni işyerleri açarak daha çok çalışacağız ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacağız ve güçlü Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Şehzadeler Belediyesi olarak Manisa tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. Görev ve yetki alanımızda olmamasına rağmen 4 yılda 3 bin kilometrelik ova yolunun bakımını gerçekleştirdik. Yaptığımız malzemeli ve malzemesiz ova yolu düzenleme çalışması ile çiftçilerimizin arazilerine daha rahat bir şekilde gidip gelmelerini sağladık. Şehzadeler Belediyesi olarak sırf tarıma ve çiftçilerimize yönelik birçok faaliyetimiz oldu, inşallah bundan sonra da aynı şekilde devam edecek” dedi.

“Dağıtılan fidanlar milli ekonomiye katkı sağlayacaktır”

Kalemli Mahallesinde 20 bin adet zeytin fidanının civar mahallesindeki üreticilere dağıtıldığını belirten Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “Böylesine önemli bir projede bugün sizlerle bir arada olmaktan gerçekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Şehzadeler ilçemizde geçtiğimiz yıl 52 bin 500 adet zeytin fidanı dağıtımını gerçekleştirdik. Bu dağıttığımız fidanlar sayesinde 10 yıl sonra milli ekonomiye büyük katkılar sağlanacağına inanıyorum. Bütçelerimizin imkan verdiği ölçüde zeytin fidanı alarak üreticilerimize dağıtıyoruz. Geçtiğimiz aylarda da Karaoğlanlı Mahallemizde meyve fidanları dağıtımını gerçekleştirdik. Bu bölgemizde de bugün 20 bin adet zeytin fidanı dağıtıyoruz. Yıllarca uygulanan yanlış politikalar neticesinde kırsal yerlerde yaşayan vatandaşlarımızı desteklemediğimiz için burada yaşayan vatandaşlarımız şehirlere göç etmeye başlamıştı. Ancak şuan yapılan doğru politikalarla köylere dönüşler başlamış durumda. Bugün dağıtmış olduğumuz bu fidanları tek başımıza dağıtmıyoruz. Bizim bu konuda proje ortaklarımız var. Bu projemizde bize destek olan Manisa Ticaret Borsasına ve Şehzadeler Belediyesine çok teşekkür ediyorum” dedi.