Van’ın Gürpınar ilçesinde fidan dikimi yapıldı.
DTK Ekonomi Komisyonu öncülüğünde Gürpınar’ın Yukarı Kaymazlı Mahallesi’nde dağıtılan fidanlar toprakla buluşturuldu. Düzenlenen fidan dikim törenine Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Sözcüsü Melahat Şedal, Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, DBP Gürpınar eş başkanları Metin Öner ve Şevda Tanış, HDP Gürpınar İlçe Eş Başkanı Necati Tanış, belediye meclis üyeleri, DBP ve HDP’li yöneticiler ve vatandaşlar katıldı. Burada konuşan Şedal, vatandaşlara ücretsiz ağaç dağıtmalarının amacının, toplumda ağaç dikme alışkanlığını sağlamanın yanı sıra, ekonomiye katkı sunmak olduğunu söyledi. İlçenin bu yönlü güçlü bir potansiyeli bulunduğunu da hatırlatan Şedal, "Biz öncülük etme manasında 4 bin fidan dağıttık. Hepsi de meyve ağaçları. Bunun devamının da geleceğine inanıyoruz" dedi.
Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin ise, benzer bir çalışmayı da kendilerinin hayata geçireceğini söyledi. Çetin, "Kapsamlı bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Hazırlıklarımız da tamamlandı. Bu bölge bir tarım ve hayvancılık bölgesi. Fakat asıl potansiyelini hayata geçirmekten uzaktır. Biz ilçemizin gerçek potansiyelini açığa çıkartarak tarım ve hayvancılığı en verimli hale getirmek istiyoruz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından fidanların nasıl dikilmesi gerektiğine ilişkin kısa bir bilgilendirme yapılmasının ardından ilk ağaçlar toprakla buluşturuldu.