GİRESUN (AA) - Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, taksi ve servis kooperatif başkanlarını makamında ağırladı.

Aksu, Giresun Şoförler Derneği Başkanı İbrahim Çeltik ve taksi şofleriyle sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Her zaman esnafın, halkın menfaatine kararlar aldıklarını ancak kanunların emrettiği yükümlülüklere de herkesin uyması gerektiğini belirten Aksu, şöyle konuştu:

"Sizler için yönetmelik hazırladık. Korsan ve başka ilçelerden merkezde çalışanları önledik. Plakalarınız ekonomik bir değer kazandı. Kanunların bize verdiği yetki çerçevesinde sizlere yardımcı oluyorum. Bu makama sizler beni getirdiniz. Sizlere yardımcı olmak için çabalıyorum. Ama benden kanun üzerinde veya yetkim dışında bir şey istemeyin. Taleplerinizi inceleyip en küçük bir çıkış varsa sizin için kullanacağım."

Aksu, Trafik Müdürü Temel Kaya'dan taksicilerin taleplerini hukuki yönden incelenerek yapılabilecek düzenlenmelerin hazırlanmasını istedi.

Daha sonra il genelindeki öğrenci servis kooperatifi başkanları, Aksu’yu ziyaret etti.

Öğrenci Servis Kooperatifi Başkanları Levent Çolak, Hasan Demir, Kazım Maden, Hasan Kahraman, Rasim Özdemir, Turgay Şenel, Aydın Aksu, sorunlarını dile getirerek, özellikle korsan çalışan araçların denetlenmesini istedi. 

Aksu, konuşmasında, yönetmelik hazırlayıp meclisten geçirdiklerini ifade ederek, "Bundan sonra isteyen bir araba alıp öğrenci servisi yapamayacak. Sizlerin ruhsatları ve araç plakaları bir değer kazanmış oldu. Sizler çok önemli ve sorumluluk gerektiren bir iş yapıyorsunuz. Bizler sizlere çocuklarımızı emanet ediyoruz. Hassas davranmak ve çok dikkatli olmalısınız. Her zaman sizlere kapım açıktır" dedi.