Türk voleybolunun önemli ekiplerinden Eczacıbaşı VitrA, Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası’nın finalinde Dinamo Krasnador takımını 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu.
2015 DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu Eczacıbaşı VitrA, Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası finalinde de Dinamo Krasnodar takımını 3-1 yenerek bu sezon çifte kupa kaldırmanın mutluluğunu yaşadı.
Saal Salonu’nda Türk taraftarların da desteğini alarak mücadeleye başlayan Eczacıbaşı VitrA, ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Neslihan’ın muhteşem performansıyla rakip karşısında etkili bir oyun sergileyen Eczacıbaşı Vitra, ilk seti 25-16 alarak 1-0 öne geçti. İkinci sette de Krasnador’a adeta salonu dar eden Türk ekibi, bu bölümü de 25-21 üstün tamamlayarak 2-0 üstünlüğü yakaladı. Üçüncü set nefes nefese geçerken, Dinamo Krasnador seti 26-24 alarak durumu 2-1’e getirdi.
Dördüncü sette oyuna ağırlığını koyan Eczacıbaşı VitrA, rakibine karşı üstün bir oyun sergileyerek seti 25-19 maçı da 3-1 kazanarak voleybolda dünyanın en büyüğü oldu.
Mücadele sonrası Eczacıbaşı VitrAlı oyuncular, teknik heyet ve salonu dolduran Türk seyirciler şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadı.
Öte yandan Brezilya’nın Rexona Ades takımını 3-0 yenen İsviçre temsilcisi Volero ise turnuvada 3. oldu.
SALON: Saal
HAKEMLER: Susana J. Rodriguez (İspanya), Phillippe Shuermann (Lihtenştayn)
ECZACIBAŞI VITRA: Gözde, Larson, Neslihan Demir, Furst, Poljak, Asuman, Esra, Dilara, De La Cruz
DINAMO KRASNADOR: Kosheleva, Dianskaya, Almeida, Shaskova, Rodrigues, Podskalnaya, Bibina, Kryuchkova, Pasynkova, Krivets, Khodunova, Kalderon, Maryukhnich, Filishtinskaia
SETLER: 25-16, 25-21, 24-26, 25-19
SÜRE: 118 dakika