29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Konya Valiliği tarafından resepsiyon düzenlendi.
Düzenlenen resepsiyona, Vali Muammer Erol, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Milletvekilleri ve 26. Dönem Milletvekili Adayları, askeri ve mülki erkan ile şehit ve gazi aileleri katıldı. Resepsiyona gelen davetliler, Vali Muammer Erol ve eşleri tarafından kapıda karşılandı. Canlı müzik eşliğinde gerçekleşen resepsiyonda Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve Türk Sanat Müziği’nden eserler çalındı.
Resepsiyonda konuşan Konya Valisi Muammer Erol, “Bu resepsiyonda görüyoruz ki birlik ve bütünlük hakikaten milletin gönlünde olduğu gibi bu salona da yansımış. Konya, milli birlik bütünlük dediğinde, tek yürek tek vücut olmak dediğinde, milli bir davanın peşinde en önde giden insanların yer aldığı bununla da inşallah ne kadar övünse az olan bir şehrimiz. Ben de böyle bir şehirde valilik görevini yapıyor olmak nedeniyle kendimi şanslı hissediyorum. Bir o kadar da mutlu hissediyorum. Geçen sene Ermenek’te maden faciası olduğu için resepsiyonu gerçekleştirememiştik. İnşallah bundan sonra öyle bir facia olmaz. Bugünümüzü iptal ettirecek başka herhangi bir şey olmaz ve milletimiz her gün bayram tadında, coşkusunda birlik bütünlük içerisinde yaşar diye ümit ediyorum” diye konuştu.
Resepsiyon, Cumhuriyet’in 92. yılına özel hazırlanan pastayı Kıbrıs gazisi Mehmet Besler ve eşinin kesmesinin ardından sona erdi.