Eskişehir Valiliği Yunusemre Toplantı Salonu’nda verilen "Muhtar Bilgi Sistemi" eğitiminde, muhtarların artık talep, öneri ve şikayetlerini elektronik yolla daha hızlı yapabileceği ifade edildi.
Eğitim Görevlisi İl Mahalli İdareler Müdürü Güngör Sara, yaptığı konuşmada, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, tarafından geliştirilen sistem ile muhtarların talep, öneri ve şikayetlerini e-posta yoluyla hızlı ve güvenilir bir şekilde belediyelere iletebileceklerini, aynı zamanda taleplerinin ilerleme sürecini takip edebileceklerini söyledi. Eğitim sistemi hakkında kısaca bilgilendirme yapan Sara, "Muhtarlar, şikayetlerini elektronik ortamda ilgili valilik ve belediyelere iletecek. Ardından sistem üzerinden gelen talepler, valilik alt birimlerini ilgilendiriyorsa ilgili il müdürlüklerine iletilecek sistem üzerinden süreçlerin takip edilmesi sağlanacak. Belediyeleri ilgilendiren talepler ise belediyelerin kendi bünyelerinde tamamlanacak olup, ayrıca alt birimlerine yönlendirme yapılmayacak. Böylece muhtarlıklar tarafından vatandaşlara sunulan hizmetlere yönelik ihtiyaçların elektronik ortamda kesintisiz, hızlı ve sürekli bir şekilde takip edilmesi ve sonuçlandırılması sağlanmış olacak. Bu amaç doğrultusunda muhtarlarımıza kurumsal bir e-posta adresi tanımlanmış, tüm muhtarlarımıza hitap edecek bir web sitesi geliştirildi" şeklinde konuştu.
"MUHTARLARIN İSTEKLERİ EN GEÇ 15 GÜN İÇERİSİNDE CEVAPLANDIRILACAK"
Yapılacak olan sistemle muhtarların yapmış olduğu istek ve şikayetlerin en geç 15 gün içerisinde cevaplanacağını ifade eden Sara, "İletilen taleplerin sonucu en geç 15 gün içerisinde muhtarlara ulaşacak. Sonuçlar, sistem üzerinden takip edilebileceği gibi ayrıca muhtarların mail adreslerine de gönderilecek. Böylece muhtarlarımız yapmış olduğu talep, istek ve şikayetlerinin sonucundan bilgi edinmiş olacaklardır’’ dedi.
Eğitim semineri, yapılan sunum gösterisinin ardından son buldu.