Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik 15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesi ile ilgili Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaklaşık 6 aydır görülen davanın belgeseli çekiliyor.

Yönetmenliğini Gazeteci Kenan Gürbüz’ün yaptığı “Asrın Suikast Girişimi Davası” adlı belgeselin çekimleri kapsamında Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaklaşık 6 aydır görülen davayı zor şartlarda gece-gündüz demeden izleyen gazeteciler dava sürecinde yaşadıklarını ve gazetecilik mesleği açısından dava sürecini anlattılar.

“Tarihe tanıklık ediyoruz”

FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde Marmaris’te yaşanan olayları, suikast timinin yakalanması sürecini de izlediklerini anlatan gazeteciler, 6 aydır da dava sürecini izlediklerine işaret ederek, “Muğla’da görev yapan gazeteciler ve kurumları tarafından Muğla’ya gönderilen gazeteciler bu süreçte mesleki anlamda çok iyi bir dayanışma sergiledik. Zor şartlarda çalışmamıza rağmen başarılı haberlere imza attık. Bu süreçte bazen uykusuz, bazen aç kaldık. Günlerce evlerimize gidemedik. Asrın davası olarak nitelendirilen bu davayı izleyen gazeteciler olarak tarihe tanıklık ediyoruz” ifadesini kullandılar.

Belgesel yurtdışında da gösterilecek

Belgeselin Yönetmeni Kenan Gürbüz, 15 Temmuz gecesi Marmaris’te yaşananları konu alan “Direniş Ateşinin Yakıldığı Yer: Marmaris” ve “İhanet ve Diriliş” adını taşıyan iki belgesel çektiklerini ve belgesellerin kamuoyundan yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Gürbüz, çektikleri son belgeselin ise serinin 3. belgeseli ve sonuncusu olduğunu aktararak, şunları söyledi:

“Bu belgeselde daha çok davanın iddianamesinin hazırlanması ve dava sürecine ağırlık verdik. Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaklaşık 6 aydır görülen davayı ve bu süreçte yaşanan olayları belgesel mantığı ile çektik. Belgeselimizde, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı mahkemede temsil eden avukatlar, davayı izleyen gazeteciler, mağdurlar, sanık avukatları ve Marmaris’te şehit olan 2 polis memurunun yakınları ile yapacağımız röportajlara yer vereceğiz. ’Asrın Suikast Girişimi’ adını taşıyan belgeselimizi İngilizce alt yazılı olarak da kamuoyu ile paylaşacağız. Belgesel tamamlandığında yurt dışında da gösterilecek. Özellikle, yurt dışında düzenlenen film festivallerinde gösterimi için gerekli girişimlerde bulunduk. Amacımız, FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimini tiyatro olarak görmeye devam eden Avrupa ülkelerinde bu belgeseli Türk STK’ların ve Türk Büyükelçiliklerin yardımı ile gösterime sunmak. FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde Marmaris’te 2 polisi şehit etmesini ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişiminin ciddiyetini tüm dünyaya bu belgesel aracılığı ile anlatacağımıza inanıyorum.”