Sakarya’da Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) İktisat ve İşletme Fakülteleri’nde öğrenim gören ve dereceye girerek başarı elde eden öğrencilere ‘başarı belgesi’ verildi.
Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney başkanlığındaki 10 öğretim görevlisinden oluşan heyet, illeri dolaşarak AÖF’te öğrenim gören ve bölüm ve programlarında dereceye girerek başarı elde eden öğrencilerle buluşuyor. Bu yıl 12. Buluşmayı Sakarya’da Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştiren AÖF temsilcileri, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nde öğrenim gören ve dereceye girerek başarı elde eden öğrencileri, başarı belgesi ile ödüllendirdi.
Buluşma günlerinin 4 ay önce başladığını ve 81 ilde gerçekleştireceklerini ifade eden Güney, “Öğrencilerimizle buluşma, görüşme, belgelerini takdim etme ve bizimle görüşmek istedikleri konuları görüşme açısından buluşma günleri olarak nitelendiriyoruz bu toplantıları. Çok mutlu edici sonuçlara ulaştık. Açıköğretim sistemi kader mahkumlarından, çalışıp okuma fırsatı bulamayan öğrencilerimizle çok farklı bir alana sahibiz” dedi. AÖF’te öğrenim gören öğrencilere seslenen Güney, “Öğrencilerimizin öğrenimlerine farklı dallarda devam etmesini istiyoruz. Açıköğretim Fakültesi olarak gün geçtikçe daha fazla eğitim veriyoruz. Mümkünse yüksek lisans yapmalarını, farklı dallarda okumalarını istiyoruz” diye konuştu.
Program, öğrencilerin başarı belgelerini almasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.