KARABÜK (AA) - ERSİN TURAN - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, tarihi eser kaçaklığı ve ormanlık alanda yasa dışı kenevir ekiminin önüne geçilmesine yönelik çalışmalarda, orman muhafaza memurları da etkin görev alacak. 

İl Jandarma Komutanlığı ile Safranbolu Orman İşletmesinin iş birliğiyle suç ve suçluyla etkin mücadele sağlanabilmesi için eğitim verilen 25 orman muhafaza memuru, asli görevlerinin dışında define avcılığı ve uyuşturucuyla mücadelede güvenlik güçlerine destek sağlayacak. 

Safranbolu Orman İşletme Müdürü Rıfat Ataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman ve orman ürünlerinin korunması gibi çok sayıda görevi bulunan muhafaza memurlarının, suç ve suçluyla mücadelede güvenlik güçlerine yardımcı olacağını söyledi.

Memurların, ormanlık alanlarda rastlayabileceği kenevir bitkisi ya da yasa dışı kazı gibi durumlarda jandarmayla koordinasyonunun hedeflendiğini anlatan Ataş, eğitimin başarıyla tamamlandığını bildirdi.

Ataş, "Özellikle ormanlık alanlara ekilen uyuşturucuların belirlenmesi ve define avcılığının önüne geçilmesinde memurlarımız aktif görevler üstlenecek. Orman sahalarında suç emareleri tespit edilmesi durumunda anında jandarmaya bildirilecek. Kurumlar arası koordinasyon sayesinde suç ve suçlulukla mücadele ivme kazanacak" diye konuştu.

 Özellikle yasa dışı kenevir ekiminde ormanlık alanların kullanılabildiğine işaret eden Ataş, şunları kaydetti:

"Memurlarımız, bitkiyi daha iyi tanımaları ve duyarlılıklarının artması konusunda bilgilendirildi. Gençlerimizin geleceği için bizim de bir nebze katkımız olursa mutluluk duyarız. Bu konuda İl Jandarma Komutanlığı ile başarılı mücadele yapacağımıza inanıyorum. Ekiplerimiz, jandarmayla entegre oldu. Araziyi çok iyi tanıyan muhafaza memurlarımız, şüpheli her durumu güvenlik güçlerine aktaracak. Denetimlerinde, orman ürünleri kadar uyuşturucu konusunda da duyarlı olacaklar."