Dünya şampiyonu güreşçi Selçuk Çebi, geçmişte kendilerinin çıktığı sıkıntıları, genç kardeşlerinin çekmemesi, yarışa her zaman bir adım önde başlayabilmelerine katkı sağlamak için siyaseti seçtiğini söyledi.
Dünya şampiyonu güreşçi Selçuk Çebi, AK Parti’den Trabzon Milletvekili aday adaylığının startını vermesinin ardından ziyaretlerini sürdürüyor. Çebi, mezun olduğu Araklı Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek Okul Müdürü Mustafa Küçükosman ile görüştü. 1994 yılında mezun olduğu okulu ziyaret eden Selçuk Çebi, anılarını tazeledi.
Dünya Şampiyonu Güreşci, Selçuk Çebi, spor yaptıkları dönemde bir çok sıkıntıyla mücadele ettiklerini belirterek, "Ülkeye bir sporcu olarak gururla hizmet ettim. Buna yaparken bir çok sıkıntıyla da mücadele ettik. Tesis olarak kötü salonlarda, kapalı mekanlarda çalıştık. Şimdi tesisler yönünden bölgemiz çok iyi bir durumda. Bunların kullanımı noktasında, genç kardeşlerimizin yarışa her zaman bir adım önde başlamaları için siyaseti girmeye karar verdim" dedi.
Okul Müdürü Mustafa Küçükosman ise, Selçuk Çebi’nin çok başarılı bir öğrenci ve sporcu olduğunu belirterek, "Selçuk, öğrencilik yıllarında gösterdiği başarıyı sporda da göstererek bize büyük bir gurur yaşattı. Siyasette de başaralı olacağına inanıyorum. Kibirli bir insan değil. Bulunduğu yeri ve makamı dolduran bir insan" ifadesini kullandı.
Trabzon AK Parti Milletvekili Aday Adayı Selçuk Çebi, daha sonra daha sonra Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün’ün teyzesinin cenaze namazına katılarak başsağlığı diledi.