Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Yeşil Sanayi Kooperatifi Başkanı İbrahim Tetikoğlu, Akdeniz Sanayi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen’i ağırladı.
Yeşil Sanayi Kooperatifi ve Akdeniz Sanayi Kooperatifi ziyaretlerinde Sanayi Siteleri’nin sorunlarını dinleyen ATSO Başkanı Davut Çetin, kendisinin de sanayinin içerisinden gelen bir işadamı olarak sıkıntıları yakından bildiğini dile getirdi. Antalya’da sanayi esnafının en büyük probleminin kalifiye eleman ve çırak bulmak olduğunu vurgulayan Çetin, “Bu sorunun çözümü için eğitim sisteminde değişiklikler olmalı. Gençler turizm sektöründe daha az paralara sezonluk çalışmayı sanayide çalışmaya tercih ediyor. Gençlere geleceklerini sunan sanayi sitelerinin önemi iyi anlatılmalı” dedi.
Çetin daha sonra BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ve BAKA Antalya Koordinatörü Alaattin Özyürek’i kabul etti. Görüşmede ağırlıklı olarak ATSO çalışmaları ve EXPO 2016 ile ilgili görüş alış verişinde bulunuldu. ATSO’nun BAKA desteğiyle yürüttüğü “Kırsal Kalkınma Projesi” ile ilgili bilgi veren Başkan Davut Çetin, “Bu proje ile 500 otelle 500 köyü buluşturmayı hedefliyoruz. ATSO olarak bir köyle odamızı eşleştirerek projeye de öncülük edeceğiz” ifadelerini kullandı. ATSO çalışmalarının ardından EXPO 2016’nın ilerleyişini anlatan Davut Çetin, EXPO’nun Antalya’ya hem altyapı hem de prestij açısından çok şey katacağını söyledi.