Çağatay KENARLI/İSTANBUL,() İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin geçtiğimiz 2 gün boyunca 5 ilçede yaptığı operasyonlarda, 45 kilo 215 gram esrar, 10 kilo 507 gram eroin, 1 kilo 18 gram kokain, uyuşturucu madde yapımında kullanılan 45 kilo 46 gram katı ve 30 koli sıvı kimyasal madde ile 2 kilo 50 gram metamfetamin ele geçirildi. Operasyon kapsamında 1'i İranlı, 2'si Nijeryalı 11 şüpheli gözaltına alındı.

KİTAP ARASINDA UYUŞTURUCU TİCARETİ
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bakırköy Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan bir evin imalathaneye çevrildiği ihbarını değerlendirerek operasyon yaptı. Evde arama yapan polis ekipleri, iç kısmı kesilmiş bir kitap, 2 kilo 50 gram metamfetemin, 3 gram taş kokain, 43 kilo 950 gram katı ile 30 koli içinde sıvı kimyasal madde, paketleme makinası, el mikseri, cam laboratuvar tüpleri, uyuşturucu içiminde kullanılan düzenekler, 1 adet tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirdi.
Operasyonda, İran vatandaşı A.R.B.M. ve T.B. ile A.H.Y. gözaltına alındı. Şüphelilerin Emniyet'te verdikleri ifadede, binadaki komşuların fark etmemesi için kiraladıkları eve havalandırma tesisatı kurdukları ve dikkat çekmemek için müşterilere uyuşturucu maddeleri kitap arasında taşıdıklarını söyledikleri öğrenildi.

MİDELERİNDE UYUŞTURUCU KAPSÜLLERİ TAŞIMIŞLAR
Bu arada, Narkotik ekipleri, 2 Nijeryalının midelerinde uyuşturucu kapsüllerini taşıyarak bunları Şişli'deki bir eve getirdiğini tespit etti. Eve baskın düzenleyen polis ekipleri, yaptıkları aramada, Nijeryalıların midesinden çıkarttığı belirlenen paketler halinde toplam 1 kilo 18 gram kokain ve 10 kilo 507 gram eroin ele geçirdi.
(FOTOĞRAF)