Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, “Sermaye, barışın, huzurun ve istikrarın olduğu yerde vardır” dedi.
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ve Yönetim Kurulu Üyeleri Malatya Barosu Başkanı Av. Enver Han’ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Enver Han, “Ticaretin ve sanayinin olduğu yerler bu tarz derneklerimiz, STK’larımız vardır” dedi.
Ticaretin ve sanayinin olduğu yerde istihdamın olduğunu ifade eden Han, “İstihdamın olduğu yerde huzur olur. Şehrin huzuru iş adamlarının ve iş kadınlarının bir arada bulunduğu derneklerimizden ve STK’larımızdan geçer. Ben bu yolda MÜSİAD Malatya Şubesine başarılar diliyorum. Malatya’nın geleceği ve istikbali için yapabileceğimiz her ne varsa yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin de Baro Başkanı Enver Han’a yeni görevinde başarılar dileyerek, “Malatya’mızın Baro seçimlerinde kendileri bu göreve layık görülmüş ve seçilmiştir. Malatya’mıza, ülkemize ve şahsına hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan diliyorum” dedi.
Sermayenin barışın, huzurun ve istikrarın olduğu yerde mutlaka olacağını ifade eden Balin, “Biz iş adamları olarak buralarda yatırımları arttırmamız, Malatya’da ki ekonomiyi güçlendirmemiz için mutlaka huzur ve güven ortamının olması lazım” diye konuştu.
Ülkede adil bir yargılama sisteminin de mutlaka olması gerektiğini söyleyen Balin, bu noktada Hükumete önerilerini de her zaman sunduklarını söyledi. Bu konunun kendilerini de yakından ilgilendiren bir husus olduğunu dile getiren Balin, “İnsanın olduğu her yerde adil bir yargılama sistemi mutlaka olmazsa olmazlardandır. Bu konuda inşallah bizler de Malatya’da önümüzdeki dönemlerde oluşabilecek sivil bir anayasa çalışmasında MÜSİAD olarak bununda takipçisi olacağız” dedi.
MÜSİAD olarak Baroyla birlikte beraberce projeler yapmaya her zaman hazır olduklarını söyleyen Balin, “Malatya’nın ortak faydasına olan projelerde birlikte çalışmak için hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz” şeklinde konuştu.