Durmuş SEVİNDİK- Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, prematüre doğan 25 günlük Yunus Emre Sefercik, kalp damarlarında tıkanıklık nedeniyle ambulans helikopter ile İstanbul'a sevk edildi. Yunus bebeğin dedesi Muzaffer Sefercik, hava ambulansı önünde fotoğraf çektirerek, "Sağ olur büyürse eğer fotoğrafları görüp, 'Büyük babam da gelmiş hava ambulansına' der, gelir mezarımız başında bir dua okur" dedi.
Filyos Belediyesi'nde işçi 33 yaşındaki İhsan Sefercik'in 6.5 aylık hamile eşi 31 yaşındaki Burcu Sefercik, 25 gün önce Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde doğum yaptı. Yunus Emre adı verilen bebeğin kalp damarlarında tıkanıklık tespit edilmesi üzerine İstanbul'da özel hastaneye sevk edilmesine karar verildi. Sağlık Bakanlığı'ndan istenen hava ambulansı, Karaelmas Kemal Köksal Stadı'na indi. Ambulansla stada getirilen küvöz içindeki prematüre Yunus Emre Sefercik, hava ambulansına nakledildi. Bebeğin annesi Burcu Sefercik, oğlunun kalbinde sorun olduğunu ve İstanbul'a sevk edildiğini söyledi.
Bebeğin dedesi Sefercik Köyü Muhtarı Ramazan Sefercik, sevk sırasında cep telefonuyla ambulans helikopterin fotoğrafını çekti. Ramazan Sefercik, daha sonra cep telefonunu başka birine verip ambulans helikopteri arkasına alarak fotoğrafını çektirdi. Helikopterin kalkışını da cep telefonuyla görüntüleyen Ramazan Sefercik, büyüdüğünde bu görüntü ve fotoğrafları torununun görmesi için çektiğini anlatarak, "Ben 61 yaşındayım. O daha bebek. Sağ olur büyürse eğer fotoğrafları görüp, 'Büyük babam da gelmiş hava ambulansına' der. Gelir mezarımız başında bir dua okur" dedi.

FOTOĞRAFLI