GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, Antep fıstığı üreticisi çiftçilere, özel olarak üretilen 'Yeşil altın' adı verilen gübrelerden dağıttı.
Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde Antep fıstığı üreticisi çiftçilere, gübre dağıtım töreni düzenlendi. Antep fıstığının biyolojik özellikleri göz önüne alınarak özel olarak üretilerek 'Yeşil Altın' adı verilen gübrelerin dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Antep fıstığı için özel olarak üretilen gübrenin verimi artıracağını söyledi. Sosyal belediyecilik anlayışını benimsediklerini ve bu doğrultuda çiftçilere de her türlü yardımı yapmaya özen gösterdiklerini anlatan Osman Toprak, şöyle konuştu:
"Bizim belediyecilik anlayışımız insanı ön plana çıkaran insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesinden yola çıkan dolayısıyla insanın olduğu problemin olduğu her noktada belediyenin olması gerektiğini düşünen bir anlayış. Bugün burada yapmış olduğumuz törende bu projelerden bir tanesi. Biz sosyal belediyeciliği çok önemsiyoruz. Geçen yıllarda mısır tohumu, buğday tohumu, süt yemi ve kovan dağıtımı gibi birçok faaliyette bulunduk. Bugün de çiftçilerimize dağıtacağımız gübreler ile Antep fıstığında üretimi artırmayı ve çiftçimizi desteklemeyi hedefliyoruz."
Yapılan konuşmaların ardından çiftçilere gübreleri dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI