Aydın’da ilk kez kız öğrencileri arasında Kur’an-ı Kerimi güzel okuma ve hafızlık yarışması yapıldı.
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından ilk defa bu yıl düzenlenen Kuran- Kerim’i güzel okuma, anlama ve ezberlemeye teşvik etmeyi amaçlayan Kız Öğrenciler “Genç Sada” Hafızlık ve Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışması Aydın Efeler Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Aydın ve ilçelerindeki imam hatip lisesi kız öğrencilerinin katıldığı yarışmada Kur’an ziyafeti yaşandı.
Kuran-ı Kerim’i yüzünden okuma kategorisinde birinciliği Aydın Efeler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Esra Köprülü, ikinciliği Nazilli İmam Hatip Lisesi öğrencisi Filiz Demirçelik, üçüncülüğü Çine Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Nur Yankın, dördüncülüğü Söke Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Senem Öğmen ve beşinciliği ise Köşk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Gökkaya elde etti.
Kuran-ı Kerim’i okumanın, anlamanın ve anladıklarını hayata geçirmenin önemi vurgulanan yarışmanın sonunda, öğrencilere çeşitli sivil kuruluşlarının katkılarıyla hazırlanan hediyeler takdim edildi.